Freescale a anunţat un nou sistem rapid de încărcare wireless cu o putere de 15W

09.12.2014
Freescale a anunţat un nou sistem rapid de încărcare wireless cu o putere de 15W

Deşi nu au fost implementate pe un număr mare de telefoane mobile, sistemele de încărcare wireless s-au dovedit atractive iar companiile implicate în dezvoltarea lor încearcă să le îmbunătăţească. În timp ce unii privesc către un viitor mai îndepărtat, Freescale şi-a orientat atenţia către produsele uzuale şi a anunţat dezvoltarea unui sistem de încărcare wireless care va fi suficient de puternic pentru încărcarea tabletelor cu baterii mari sau a altor echipamente electronice similare.

Soluţia anunţată de către Freescale are o putere de 15W, de trei ori mai mare decât cea oferită de sistemele actuale de încărcare wireless, iar acest progres va permite şi încărcarea rapidă a echipamentelor electronice mai gurmande, cum ar fi de pildă tabletele. Producătorii de tablete au implementat ocazional sisteme de încărcare wireless, două exemple fiind Nexus 7 şi HP TouchPad, însă timpii de încărcare au fost cam mici şi ar fi devenit complet nesatisfăcători în cazul modelelor cu baterii consistente de 8000 – 10.000 mAh.

Compatibilă cu standardele actuale Qi şi Powermat, tehnologia Freescale va ajunge pe piaţă în primul trimestru al anului viitor şi va putea fi implementată în tablete, instrumente medicale portabile, echipamente electrice cu putere mai mică şi altele de aceeaşi natură. Freescale oferă două cipuri speciale care trebuie implementate în emiţător şi receptor, ceea ce ne face să credem că utilizatorii actualelor sisteme Qi şi Powermat vor beneficia doar de o simplă compatibilitate, nu şi de o actualizare magică a performanţelor sistemelor de încărcare din produsele pe care deja le deţin. 

Rivalii implicaţi în dezvoltarea standardului Qi au anunţat în vară lansarea unui nou set de specificaţii care va implementa rezonanţa magnetică şi va oferi o putere maximă de nu mai puţin de 2000W, însă echipamentele care vor folosi cipuri Qi 1.2 nu au fost încă anunţate si nu este prea clar când vor putea fi văzute la lucru.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News