Gadgeturi pentru pets: dragoste sau snobism?

11.11.2008
Gadgeturi pentru pets: dragoste sau snobism?
Gadgeturi populare sau inedite

Acum o să prezint o listă cu gadgeturile preferate de cei care au cel puţin un “pet” în casă ori în curte. Unele sunt utile, iar altele, după cum spuneam mai sus, reprezintă nişte obiecte cu care tot omul se mândreşte până la urmă – o dovadă a potenţei financiare.

1. Uşiţă cu scanner RFID

Dacă locuieşti la curte şi ai în ogradă o mulţime de animale, probabil că nu ţi-ai dori să te trezeşti în casă cu găini şi alte păsări de curte. Vrei doar ca pisica sau câinile să aibă acces în cameră. Este simplu. Trebuie să-ţi achiziţionezi o uşiţă specială cu dimensiunile adecvate, dotată cu senzori de recunoaştere – de obicei prin unde radio RFID (Radio Frequency Identification). “Purtătorul”, ca să fie recunoscut, trebuie să poarte asupra lui sau să aibă implantat un cip pasiv RFID. O astfel de uşă, cu dispozitivul aferent, costă între 129 $ şi 800 $.

Usita cu scanner RFID Usita cu scanner RFID

 

2. Periuţă electrică pentru curăţarea blăniţei

Un gadget extrem de simplu, dar care te scuteşte de efort, este peria electrică pentru curăţarea blăniţei. Nu ai decât să apeşi un buton şi peria va acţiona cu fermitate asupra spinării îndrăgitului tău pet. Nu-l va tortura, în schimb îl va scăpa de părul răzleţ, praf şi alte depuneri. Preţul confortului în acest caz este de doar 20 de dolari.

Periuta electrica pentru pets

3. Dispozitiv ultrasonic pentru calmarea câinilor

Dispozitiv ultrasonicEste grozav şi te simţi împlinit când vezi că al tău câine sperie cu un timbru vocal de invidiat pe oricine. Uneori însă, mai ai parte şi de musafiri, iar aceştia nu se vor simţi deloc în largul lor când din secundă în secundă vor fi somaţi să părăsească incinta de către devotatul tău companion. Soluţia? Un dispozitiv ultrasonic deghizat într-o colivie ce emite sunete imperceptibile pentru urechea umană de fiecare dată când detectează un lătrat. Câinele însă, va percepe nişte sonorităţi deloc plăcute care îl vor determina să o lase mai moale. Echipamentul poate fi reglat să acţioneze pe anumite raze: 5, 10, 20 de metri. Costul său este de aproximativ 70 $.

4. Acvariu cu lumină ambientală

Peştişorii sunt foarte cuminţi şi este cunoscut faptul că un acvariu frumos amenajat, fie el şi micuţ, îţi dă o senzaţie de relaxare deplină. O lumină ambientală potrivită va amplifica şi mai mult esteticul încăperii, dar în acelaşi timp va crea şi un mediu natural micilor înotători. Investiţia este de 50 $, pentru acvariul din imagine.

Acvariu cu lumina ambientala

5. Cameră foto pentru câini

Camera foto pentru cainiNu ştiu dacă există vreun curs de fotografiere pentru câini, însă cameră foto pentru devotatele patrupede se găseşte cu siguranţă – dovada în imaginea alăturată. Deşi nu se compară cu DSLR-ul tău în care ai investit zeci de milioane, se poate dovedi utilă în situaţia în care eşti curios să afli pe unde umblă prietenul tău cel mai bun sau dacă vrei să spionezi prin diverse locuri cu ajutorul câinelui. Setările permit captura automată la intervale specificate de timp (un minut, cinci sau 15 minute). Camera este bine izolată într-o carcasă ce protejează împotriva pătrunderii lichidelor.

6. Telefon mobil cu GPS

Din nou un gadget pentru câini, de data aceasta un telefon mobil probabil mai bun decât al tău, ţinând cont că dispune de receptor GPS integrat. Telefonul denumit sugestiv PetsCell este ideal pentru cei care îşi lasă căţelul liber din lesă şi nu-l supraveghează permanent. Se poate stabili un perimetru care dacă este depăşit determină acţionarea unei alarme. Poţi apela companionul şi verifica dacă este în regulă, dar la fel de important este să ştii şi unde se află – cu ajutorul GPS-ului totul se simplifică. Telefonul PetsCell nu este deocamdată disponibil la vânzare, cel puţin pe site-ul oficial.

Telefon mobil cu GPS

7. IQ Test pentru câini

IQ TestVrei să afli cât de inteligent este câinele tău, ce IQ are? Comandă pachetul PoochIQ şi pune-i la încercare intelectul cu ajutorul a 15 exerciţii de stimulare mentală special concepute de către specialişti. Ai la dispoziţie desigur şi instrucţiunile ce-ţi explică modalitatea de interpretare a rezultatelor. Printre testele incluse menţionăm capacitatea de a învăţa din experienţele anterioare, testul pentru verificarea memoriei de scurtă durată, abilitatea de a observa similarităţi şi de a acţiona în funcţie de diverse situaţii etc. PoochIQ este un gadget extrem de interesant şi accesibil totodată – costă doar 50 de dolari.

8. Saună pentru animalele de companie (Fauna Sauna)

Sauna FaunaEi bine, nu este chiar o saună în adevăratul sens al cuvântului, probabil niciunui animal nu i-ar face plăcere să stea într-o încăpere mică, plină cu aburi calzi spre fierbinţi. Fauna Sauna are doar rolul de a asigura o temperatura optimă pentru iubitul tău pet. Căldura este produsă cu ajutorul unor raze în infraroşu, calculate să pătrundă până la 5 cm sub piele şi să stimuleze circulaţia şi metabolismul. Nu ai nevoie de dresor pentru aşa ceva căci instinctiv câinele sau pisica se vor aşeza sub sursa de căldură. Deşi este foarte apreciat, un astfel de gadget îţi va stoarce din portofel cel puţin 800 de dolari.

9. Jacuzzi

JacuzziNu putea lipsi din listă jacuzzi-ul. Păi cum, din moment ce tu te răsfeţi într-o cadă cu masaj şi bule de toate felurile, de ce nu ar face la fel şi pet-ul tău? Investeşte 1700 $ şi mulţumeşte-l aşa cum se cuvine. Desigur, nu uita să-ţi inviţi toate cunoştinţele ca să le prezinţi ultima ta achiziţie. Subiect de prima pagină în tabloide.

10. Hrăneşte-ţi pet-ul de pe laptop sau de pe telefonul mobil

Eşti o persoană pentru care noţiunea de timp liber nu prea există, dar totuşi ţi-ai dori o mică alinare în serile târzii când ajungi acasă cu ochii cât cepele şi cu o figură de zombie? Ai putea să-ţi cumperi un căţel sau o pisicuţă. Ca să nu ajungă în aceeaşi stare deplorabilă ca şi tine, îţi recomand sistemul de hrănire de la distanţă iSeePet360. Nu doar că îndrăgitul tău animăluţ se află la o privire distanţă de tine, cel mai important aspect este acela că îl poţi hrăni prin Internet, de pe telefon, laptop sau PC. Gadgetul stă conectat în permanenţă şi aşteaptă noi comenzi. În cazul în care căţelul, broscuţa, şarpele sau pisicuţa adoră muzica, le poţi face o dedicaţie în direct, ca la radio. Luxul acesta te va scutura însă de aproape 450 $. O sumă infimă pentru o iubire atât de mare.

iSeePet360

Cam asta ar fi lista propusă de mine pentru iubitorii de animale. Sunt sigur că mulţi dintre aceştia au studiat deja piaţa şi ştiu prea bine de ce au nevoie animăluţele de companie. Unii poate sunt la început, dornici să afle. Sper ca măcar unul sau două dintre gadgeturile prezentate să vă fi părut interesante. Nu de alta dar am scormonit destul pe Internet după ele.

Răsfăţ din iubire sau din snobism?

Singurătatea sau pur şi simplu dragostea pentru
animale
determină o mare parte din oameni să adopte un
animăluţ de casă, un „pet” care să-i
relaxeze şi să-i amuze cu al lor
comportament surprinzător. De cele mai multe ori, între stăpân şi
prietenul „necuvântător” se leagă o iubire, un
devotament sincer, sentimente
care din nefericire sunt din ce în ce mai absente
în relaţiile interpersonale. Din cauza aspiraţiilor materiale şi
din dorinţa de a ajunge cât mai sus pe treptele
carierei
, uităm de prieteni şi privim în viitor cu
ochelari de cal, către singurul lucru ce contează
şi despre care se spune că „nu aduce fericirea, dar o intreţine”:
banul.

Ciudat lucru, se pare că tocmai aceşti oameni
„reci”
sunt sau mai degrabă par cei mai mari
iubitori de animale. Investesc sume
uriaşe
şi îşi răsfaţă companionul
„necuvântător” mai ceva ca pe un copil. Şi mai trist este că
viaţa unor copii este uneori mult
mai grea şi lipsită de plăceri decât cea a unor
câini sau pisici ţinuţi în puf de stăpâni înstăriţi. Desigur,
„stăpânii” nu ar adopta un copil motivând lipsa
timpului
sau faptul că au deja urmaşi. Sau spun că este
prea complicat să ai în grijă un suflet omenesc, mult mai uşor e să
te delectezi privind un rozător în talaş, visător precum un poet
mahmur căzut într-o stare melancolică profundă.

Pets Love

Conform statisticilor, banii investiţi într-un
„necuvântător” se învârt undeva în jurul impresionantei valori de
40 miliarde $ anual, asta în Statele
Unite
. Câinii şi pisicile sunt cele mai
populare animale, dar nici lighioanele „exotice”
nu sunt mai prejos. Ca să te deosebeşti de restul, e musai să ai în
casă o tarantulă, o iguană sau chiar o colecţie de
şerpi. Şi încă un aspect: ne place să avem un
animal care ne reprezintă
trăsăturile fizice şi caracterul sau care am dori
să ne reprezinte.

Nu-i aşa că uneori ţi-ai dori să te transformi într-un
tigru, elefant sau alt mamifer
impunător şi să-ţi pui adversarii la respect? Cu
siguranţă că da. Se întâmplă atunci când, într-un conflict, simţi
că discuţiile diplomatice nu duc la niciun
rezultat, iar forţa fizică nu te ajută nici atât.
Iată cum încet încet ne explicăm de ce, încă din cele mai vechi
timpuri, omul şi-a ales un companion de nădejde
din regnul animal. Între cei doi s-a realizat o strânsă legătură,
cu deosebirea că, mai mereu, animalul nu şi-a
abandonat stăpânul, în schimb stăpânul şi-a
„sacrificat” în ultimă instanţă animalul pentru a se salva.

Orfan

În ziua de azi, problema nu se mai pune aşa. Astăzi, unii oameni
îşi împodobesc şi îşi răsfaţă animalele nu pentru
că există atât de multă iubire, dar pentru a ieşi tot ei în
evidenţă. În momentul în care o fătucă iese la
plimbare cu un căţel îmbrobodit cu haine, cu
pietre preţioase şi alte accesorii opulente, nu
cred că mai este vorba de dragoste ci de snobism.
Până la urmă, animalul are nevoie de un confort nu de
bijuterii.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News