Gamercize stepper: muncă de birou şi activitate fizică simultană

20.05.2008
Gamercize stepper: muncă de birou şi activitate fizică simultană

Să stai o zi întreagă la birou, înţepenit pe scaun, nu este chiar cel mai plăcut şi confortabil lucru (asta nu însemnă că e mai bine pe şantier). Tocmai de aceea, în lipsa unui masaj tandru care să-ţi mai dezmorţească spatele, au apărut diverse gadgeturi care încearcă să suplinească într-o oarecare măsură lipsa activităţii fizice. Gamercize GZ PC-Sport este un mini-stepper ce se conectează pe USB şi te obligă la mişcare în sensul că dacă te opreşti în timpul exerciţiilor programate, tastatura şi mouse-ul nu vor funcţiona.

Producătorii spun că vei arde aproximativ 400 de calorii pe oră folosind Gamercize. Cu toate acestea, aparatul nu lucrează prea eficient musculatura, dar e mai bine decât deloc. Alt inconvenient este zgomotul destul de puternic care va deranja cu siguranţă colegii din apropiere şi problema legată de ajustarea înălţimii. Oricum ai încerca să-l reglezi, dacă ai picioare lungi îţi va fi foarte greu să găseşti o poziţie comodă în faţa monitorului şi în acelaşi timp să utilizezi stepper-ul. Nu în ultimul rând, imaginează-ţi cât de ciudat trebuie să te simţi tastând şi pedalând în acelaşi timp.

Eu rămân la părerea că 30 de minute sau o oră de activitate fizică mai intensă (alergare, mers pe bicicletă etc.) după program compensează sedentarismul din timpul şederii la birou mult mai bine decât acest stepper care pe deasupra mai este şi scump (200 $). Excludem ipoteza că eşti angajat Google şi ai la dispoziţie terenuri de tenis, piscină, sală de forţă şi multe altele.

Gamercize Stepper

Urmărește Go4IT.ro pe Google News