Google a dezvăluit un nou smartwatch cu aplicaţii în domeniul medical

24.06.2015
Google a dezvăluit un nou smartwatch cu aplicaţii în domeniul medical

Dezvoltat în cadrul programului Google X (divizie specializată în cercetări avansate), noul smartwatch experimental gândit pentru studii clinice nu vine cu un design tocmai elegant, dar compensează prin bagajul impresionant de senzori şi funcţii pentru monitorizarea stării de sănătate a utilizatorului.

Dispozitivul monitorizează pulsul, ritmul cardiac şi temperatura corporală, alăturând aceste date cu parametrii mediului ambiant (ex. lumină, nivel de zgomot, umiditate). Toate a ceste date pot fi trimise în timp real personalului medical, permiţând monitorizarea pacienţilor în timpul activităţilor de zi cu zi.

Google a dezvăluit un nou smartwatch cu aplicaţii în domeniul medical

Noul smartwatch ar putea avea aplicaţii şi în cercetări medicale, permiţând colectarea datelor importante despre pacienţi în afara mediului controlat de laborator. ˝În mod tradiţional, doctorii făceau totul – pacienţii trebuind doar să se prezinte la locaţia unde se fac cercetările˝ declară Kara Dennis, director al diviziei mobile health din cadrul Medidata. ˝Acum, solicităm pacienţilor să-şi asume responsabilitatea în colectarea informaţiilor˝.

Înainte de a distribui noul smartwatch în centrele medicale din Statele Unie şi Europa, spre finalul acestei veri, Google va desfăşura o serie de teste cu voluntari şi reevalua acurateţea senzorilor de monitorizare lucrând în parteneriat cu membrii ai instituţiilor academice. Simultan, compania va căuta şi un partener care să producă noul dispozitiv.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult