Google ar putea lansa un nou dongle Android TV, oferind funcţii Smart TV avansate şi suport pentru conţinut video 4K

Autor: Aurelian Mihai 11.04.2018
Google ar putea lansa un nou dongle Android TV, oferind funcţii Smart TV avansate şi suport pentru conţinut video 4K

Cu design exterior foarte asemănător accesoriului Chromecast, noul dispozitiv poară însă un logo Google desenat uşor diferit şi este livrat împreună cu o telecomandă de mici dimensiuni. Potrivit speculaţiilor, gadgetul trecut pe la autoritatea americană de certificare a dispozitivelor electronice (FCC) este de fapt un rival pentru platformele Apple TV şi Fire TV.

Dispozitivul fabricat pentru Google de Shenzhen SEI Robotics Co este prevăzut cu suport pentru comandă vocală şi acces la serviciul Google Assistant. În plus, folosirea platformei Android garantează accesul la o gamă largă de aplicaţii din magazinul Google Play.

La fel ca accesoriul Chromecast, noul dispozitiv nu trebuie decât conectat la portul HDMI al televizorului, utilizatorii putând viziona stream-uri video YouTube şi Netflix, până la rezoluţia 4K. Gadgetul ar mai putea oferi şi suport pentru sesiuni video chat, folosind camera web a televizoarelor compatiile. În loc de mai noul USB-C, Google pare să fi optat pentru vechiul standard microUSB, suportat cu majoritatea televizoarelor de generaţie actuală.

Din păcate, fără o confirmare din partea Google, este greu de spus dacă dispozitivul bazat Android chiar este un accesoriu Google oficial, sau doar una dintre numeroasele imitaţii Chromecast, importat din pieţele asiatice.

 

Tags: