Google Glass are specificaţii oficiale, se îndreaptă către primii clienţi

16.04.2013
Google Glass are specificaţii oficiale, se îndreaptă către primii clienţi

După ce a aţâţat curiozitatea tuturor cu detalii succinte despre ochelarii săi inteligenţi, Google a anunţat ieri seară că primele exemplare Glass au părăsit liniile de producţie şi se vor îndrepta către clienţi în etape succesive. Pentru început, este vorba doar de cei care au participat anul trecut la Google I/O 2012 şi au comandat acest produs contra sumei de 1500 de dolari.

Cu această ocazie, au fost publicate şi primele specificaţii oficiale. Acestea nu includ şi natura procesorului folosit sau capacitatea bateriei, în acest ultim caz Google susţinând că aceştia vor oferi o autonomie de 24 de ore.

Google Glass include un ecran cu rezoluţia de 640 x 360 pixeli, producătorul afirmând că acesta oferă o experienţă similară cu cea a unui ecran HD de 25” care este privit de la o distanţă de 2,5 metri. Conectivitatea include un adaptor Wi-Fi 802.11 b/g, o interfaţă Bluetooth şi un conector Micro USB. Stocarea internă are o capacitate de 16GB, din care 12 GB sunt disponibili utilizatorului.

Camera frontală oferă un senzor cu o rezoluţie de 5 MP care este capabilă să înregistreze secvenţe video 720p. Partea audio a fost tratat într-un mod ceva mai exotic, Google Glass urmând să folosească un transductor care va transmite sunetul prin rezonanţa oaselor craniului.

După cum se observă, ochelarii Google Glass nu includ o conexiune de date, fiind dependenţi din acest punct de vedere de un smartphone sau o tabletă Android. În acest scop, Google a lansat şi aplicaţia MyGlass, care necesită Android 4.0.3 sau mai nou, şi care va media serviciile GPS şi SMS.

Această aplicaţie este însoţită de publicarea ghidului pentru dezvoltarea aplicaţiilor software, programatorii interesaţi putând afla la ce să se aştepte atunci când vor avea acces la API-urile necesare. Un detaliu interesant este procesarea cloud, toate aplicaţiile urmând să fie intermediate de serverele Google pentru a nu suprasolicita puterea de calcul oferită de Glass.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News