Google Glasses, ultima modă pentru pasionaţii de gadgeturi

08.02.2012
Google Glasses, ultima modă pentru pasionaţii de gadgeturi

Google are cu siguranţă printre membrii echipei de design şi câţiva fani ai filmelor din seria Terminator, unde a debutat conceptul din spatele celei mai noi invenţii în materie de computere portabile.

Google Glasses

Cu şanse mari de a da naştere unei noi mode printre amatorii de gadgeturi de pretutindeni, Google Glasses aduce flexibilitatea specifică telefoanelor inteligente bazate pe Android în formatul cât se poate de natural ar ochelarilor, fie ei de vedere sau de soare.

La suprafaţă, Google Glasses ia forma unor ochelari de soare ce poartă semnătura celebrului designer Oakley, însă aparenţele sunt cum nu se poate mai înşelătoare. În spatele lentilelor fumurii se află ecrane LCD transparente, câte unul pentru fiecare ochi. Rama conţine o cameră video şi microfon.

Dispozitivul acceptă comenzi vocale şi permite navigarea în meniuri sau a textului afişat prin simpla înclinare a capului.

Din informaţiile disponibile până acum, se pare că Google va include noul produs într-un program pilot, oferind unui număr limitat de utilizatori posibilitatea să-i testeze funcţionalitatea chiar în decursul acestui an. Etapa de testare ar urma să se desfăşoare după un tipar nu foarte diferit celui urmat înainte de lansarea seriei de laptop-uri Chromebook, când un număr relativ mare de sisteme prototip CR-48 au fost distribuite în mod gratuit către cei mai entuziaşti fani Google.

Printre posibilele întrebuinţări se numără aplicaţiile de tip augmented reality, capabile să furnizeze în timp real informaţii despre locaţiile din jurul nostru, sau obiecte şi clădiri pe care le privim în mod direct. Dat fiind multitudinea de aplicaţii disponibile pentru platforma Android şi resursele de care dispune gigantul Google, nu putem decât să urmărim cu interes progresul noii invenţii.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News