Google reînvie proiectul Google Glass

10.07.2015
Google reînvie proiectul Google Glass

Chiar dacă Google a închis magazinele de prezentare dedicate promovării ochelarilor Glass şi a anunţat încetarea dezvoltării software, asta nu înseamnă că proiectul în sine a fost abandonat cu totul. În schimb, gigantul american a lucrat în secret la un upgrade, adresat nu pieţei de consum unde produsul a fost văzut ca un accesoriu ostentativ ce încalcă dreptul la intimitate al celor din jur, ci mediului de afaceri.

Potrivit dezvăluirilor făcute de publicaţia 9to5google, noii ochelari Google Glass EE (Enterprise Edition) sunt echipaţi cu un ecran transparent mai spaţios, folosesc o platformă cu procesor Intel Atom şi permit conectarea unui acumulator extern pentru autonomie crescută.

Google reînvie proiectul Google Glass

Noul produs este adresat companiilor interesate să-şi doteze angajaţii cu tehnologie de ultimă generaţie, menită să asiste şi să eficientizeze activităţile desfăşurate. Spre exemplu, ochelarii Glass EE ar putea substitui telefonul de serviciu şi alte accesorii de tip PDA, folosite pentru introducerea de informaţii in sistem, scanarea codurilor de bare şi gestionarea produselor în depozite. În schimb, angajaţii echipaţi cu ochelarii Glass EE ar putea face toate astea mai rapid, privind către produsul pentru care vor să obţină sau să introducă informaţii.

Un alt aspect care trebuie corectat este modul în care ochelari Explorer Edition oboseau prea repede ochii utilizatorilor, generând o senzaţie de disconfort în cazul utilizării prelungite.

Potrivit unui raport aparţinând publicaţiei The Wall Street Journal, datat în luna decembrie a anului trecut, Google ar fi ales pentru ochelarii Glass EE un procesor Intel Atom optimizat pentru folosirea eficientă a bateriei, funcţionând la o frecvenţă uşor mărită decât ce întâlnim la actuala generaţie smartwatch cu sistem Android Wear. Cu toate acestea, durata de utilizare este doar cu puţin mai mare, rezultate superioare fiind obţinute prin conectarea acumulatorului extern.

Chiar dacă anunţul oficial se lasă încă aşteptat, dispozitivul cunoscut deocamdată după numele de cod “A4R-GG1″ şi-a dezvăluit o parte din secrete cu ajutorul agenţiei americane FCC. Astfel, aflăm că ochelarii Glass EE includ conectivitate wireless 802.11a/b/g/n/ac WiFi în banda de 2.4GHz şi 5 GHz.

Din păcate pentru alte detalii, cum ar fi rezoluţia ecranului şi pachetul software pregătit, va trebui să aşteptăm evenimentul de prezentare organizat de Google.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult