Grip şi Vive anunţate la Barcelona: monitorizare sportivă şi realitate virtuală de la HTC

01.03.2015
Grip şi Vive anunţate la Barcelona: monitorizare sportivă şi realitate virtuală de la HTC

Alături de noul vârf de gamă al familiei sale de smartphone-uri, HTC a anunţat şi două dispozitive noi, care se adresează unor categorii de utilizatori specifice. Este vorba despre HTC Grip, un smartband pentru cei pasionaţi de mişcare şi de monitorizarea activităţii sportive şi despre HTC Vive, un headset de realitate virtuală realizat în parteneriat cu una dintre cele mai importante companii din industria jocurilor video: Valve.

În ciuda faptului că HTC este o companie cu o istorie lungă când vine vorba despre realizarea de dispozitive de ultimă generaţie, în cazul accesoriilor, aceasta încearcă să găsească parteneri cu experienţă pentru a asigura o experienţă de calitate. 

Vive - Headset-ul de realitate virtuală realizat de HTC şi Valve

La capitolul entertainment, HTC aduce headset-ul Vive, rezultatul unui parteneriat cu gigantul în gaming Valve. Acesta iese în eveidenţă faţă de toate celelalte dispozitive asemănătoare prin intermediul unui sistem care poate să monitorizeze mediul de joc la 360 de grade. HTC susţine că a integrat peste 70 de senzori în construcţia acestuia şi că a folosit cele mai performante componente pentru a asigura o experienţă de utilizare confortabilă.

Pentru a limita senzaţia de greaţă pe care o poate provoca realitatea virtuală, Vive include două display-uri cu rezoluţie 1200 x 1080 pixeli cu frecvenţă a imaginilor de 90 Hz. Vive va dispunde de controllere pentru fiecare mână a utilizatorului, iar toate se vor conecta la o staţie principală care va urmări şi mişcările fizice ale utilizatorului.

Fiind un produs HTC + Valve, acesta va oferi compatibilitate cu platforma Steam VR, însă şi cu alte servicii. Printre partenerii care vor oferi conţinut pentru HTC Vive se regăsesc HBO, Lionsgate Entertainment şi Google. Ediţia pentru dezvoltatori a headset-ului se va lansa în cursul primăverii, iar cea pentru consumatori va ajunge pe piaţă înainte de finalul lui 2015. HTC a promis detalii despre Vive de la Valve în cadrul Game Developers Conference 2015, care are loc săptămâna viitoare.

Grip - primul smartband HTC, realizat în parteneriat cu Under Armour

Pentru noul HTC Grip, a fost ales Under Armour, care dispune deja de sistemul Record pentru înregistrarea datelor prin intermediul brăţărilor inteligente. Brăţara dispune de o serie de senzori de precizie înaltă: giroscop, senzor de gravitaţie, busolă şi GPS. Aceasta integrează un display PMOLED de 1,8″ cu rezoluíe 160 x 32 pixeli. Bateria de 500 mAh va oferi 5 ore de utilizare cu GPS pornit sau două zile şi jumătate dacă Grip nu este folosit pentru activităţi sportive. Certificarea IP57 va asigura protecţie la stropi de apă şi rezistenţă la scufundări de până la 1 metru adâncime pentru 30 de minute. Toată activitatea va fi înregistrată în aplicaţia Record, atât pe iOS, cât şi pe Android. Software-ul integrează şi funcţii sociale precum provocări pentru prieteni şi actualizare a datelor în timp real.

Ambele produse fac parte din gama de produse Re a companiei şi sunt foarte ieşite din comun pentru HTC. În timp ce Grip a fost confirmat că se va lansa în primăvară la un preţ echivalent cu 200 de dolari, Vive nu are încă un preţ stabilit. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult