Hackerii pot vedea în „interiorul” femeilor care folosesc acest vibrator inteligent

05.04.2017
Hackerii pot vedea în „interiorul” femeilor care folosesc acest vibrator inteligent

O companie producătoare de jucării pentru adulţi conectate se află în mijlocul unui scandal după ce experţi în securitate de la firma Pen Test au descoperit că hackerii pot compromite uşor unul din produsele sale. Vibratorul Svakom Siime Eye are o cameră care poate filma în „interiorul” corpului unei femei, atunci când este folosit. Dispozitivul dispune de conexiune Wi-Fi şi poate face înregistrări video sau poze în timpul utilizării.

Cei de la Pen Test au descoperit că hackeri care se află în raza reţelei Wi-Fi a dispozitivului, care costă 200 de dolari, pot intercepta streamul video. SSID-ul „Siime Eye” vine cu o parolă iniţială simplu de aflat, „88888888”, iar majoritatea utilizatorilor nu se obosesc să o schimbe.

 

 

Mai mult, interfaţa web a dispozitivului, la care se fac setări suplimentare, are numele de utilizator „admin” şi nicio parolă setată.

 

Cercetătorii au notificat producătorul Svakom în ianuarie 2017 în legătură cu problemele de securitate pe care le are, dar nu au primit un răspuns. Pen Test le recomandă utilizatorilor să arunce pur şi simplu la gunoi aceste dispozitive.

 

O clientă din SUA deja a dat compania în judecată şi cere daune. „Nu pot să cred că au făcut capabili să facă asta. Au lansat un produs total nesigur”, a declarat ea. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult