HTC Vive va oferi mod Desktop Theater, care permite folosirea headseat-ului VR cu jocurile actuale pentru PC

14.03.2016
HTC Vive va oferi mod Desktop Theater, care permite folosirea headseat-ului VR cu jocurile actuale pentru PC

Lansat odată cu noua platformă Steam VR susţinută de Valve, headset-ul HTC Vive nu va fi limitat exclusiv la jocuri VR, cumpărătorii care au ales să plătească peste 900 euro pentru a avea parte de o experienţă VR putând încerca şi titluri mai vechi care nu au fost concepute pentru acest mod de afişare, redate folosind modul Desktop Theater. Vor exista însă unele limitări.

Aflat deocamdată la stadiu beta de testare, aşa numitul Desktop Theater Mode nu-şi propune să redea o experienţă VR la nivelul jocurilor native. În schimb, utilizatorul va putea observa prin ochelarii VR un ecran de proiecţie virtual, ca şi cum s-ar afla într-o sală de proiecţie. Apărând cu o poziţie fixă, raportat la mişcările capului, ecranul virtual va reda însă doar conţinut 2D, ţinând loc de monitor sau televizor.

Astfel, suportul Desktop Theater oferă funcţionalitate similară modului Virtual Movie Theater oferit utilizatorilor Oculus Rift şi Google Cardboard pentru vizionarea de conţinut YouTube prin ochelarii VR. În afară de jocuri, utilizatorii vor putea comuta în modul Desktop Theater şi pentru a folosi desktop-ul Windows, eliminând nevoia de a da jos headset-ul VR între sesiunile de jocuri.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult