Huawei a anunţat Honor VR Camera, o cameră pentru filmări la 360 de grade pentru smartphone-uri

23.02.2017
Huawei a anunţat Honor VR Camera, o cameră pentru filmări la 360 de grade pentru smartphone-uri

Odată cu lansarea Honor V9, Huawei a anunţat şi planurile pentru lansarea unei camere de acţiune pentru filmări la 360 de grade, tot sub acest brand. Honor VR Camera va fi vândută drept accesoriu pentru seriile de smartphone-uri Honor şi Huawei P şi se pare că a fost dezvoltată în parteneriat cu compania Insta360, care va fi responsabilă şi cu realizarea software-ului pentru filmare care va fi instalat pe telefoane.

Spre diferenţă de camerele la 360 de grade de la Samsung şi LG lansate anul trecut, modelul Honor VR Camera are nevoie de un smartphone pentru a funcţiona. Camera se ataşează la port-ul USB Type-C al telefonului, acesta fiind folosit atât pentru alimentarea cu energie elecrică, cât şi pentru transferul de date către telefon. Practic, camera se ataşează la port-ul USB, iar imaginile sunt procesate de smartphone şi apoi stocate în memoria internă a acestuia.

Huawei nu a oferit însă prea multe detalii despre Honor VR Camera. Despre capabilităţile acesteaia ştim că poate să realizeze fotografii şi livestream-uri la rezoluţie „3K”, însă nu este clar dacă filmările şi imaginile vor fi oferite într-un format standardizat, compatibil cu alte aplicaţii şi reţele de socializare, sau dacă vor putea fi redate doar în aplicaţia Insta360.

Probabil că detaliile complete despre Honor VR Camera vor fi dezvăluite de către Huawei la MWC, unde sperăm să aflăm şi data de lansare, cât şi preţul acestui accesoriu.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult