Huawei anunță FreeBuds 5i, căștile true wireless de buget cu autonomie mare și ANC performant

09.06.2022
Huawei anunță FreeBuds 5i, căștile true wireless de buget cu autonomie mare și ANC performant

Huawei a anunțat oficial căștile FreeBuds 5i, noua versiune pentru anul 2022 a căștilor sale true wireless de buget. Este impresionant însă că an de an, această serie reușește să integreze unele dintre cele mai noi tehnologii, să reducă greutatea și să îmbunătățească autonomia, fără să crească prețul. Noile căști promit performanță bună în mai multe cazuri de utilizare, latență scăzută și chiar anulare a zgomotului ambiental.

FreeBuds 5i scade greutatea și crește performanța față de generația precedentă

Huawei FreeBuds 5i continuă în direcția pornită de FreeBuds 4i de anul trecut, adoptând un design foarte rotunjit pentru cutia de încărcare. Spre diferență de generația anterioară, care era livrată în două culori: alb și negru, ambele lucioase, Huawei adoptă trei variante de culoare, două dintre ele fiind realizate din ceea ce pare a fi plastic reciclat. Astfel avem un bleu, un gri închis și un alb lucios, „clasic”.

Căștile FreeBuds 5i sunt echipate cu Bluetooth 5.2, care oferă și un mod „gaming” cu latență de 94 ms, dar și cu un codec LDAC, care permite redarea de conținut audio Hi-Res. De altfel, căștile sunt echipate cu difuzoare de 10mm, mai mari decât media din piață. Chiar dacă au difuzoare mari, acestea sunt foarte ușoare, ba chiar cu 18% mai ușoare decât generația precedentă, la 4,6 grame per cască, și 33,9 grame în total, alături de cutia de încărcare.

freebuds 5i features

Autonomia promisă de Huawei pentru aceste căști este de 28 de ore în total fără ANC și 18,5 ore cu ANC pornit. La o singură sesiune de ascultare, aceste performanțe sunt echivalente cu 7,5 ore continuu fără ANC și 6 ore cu ANC. Carcasa include o baterie de 410 mAh, față de 215 anul trecut. Căștile oferă acumulatori de 55mAh fiecare. Încărcarea se face rapid, 15 minute de încărcare oferind 4 ore de utilizare.

Tehnologia ANC este mai performantă decât pe modelul Pro de anul trecut

Cât despre ANC, tehnologia care elimină zgomotul ambiental, acesta poate funcționa până la zgomote de 42 dB, față de 22 dB pe FreeBuds 4i. Performanța ar putea să fie mai bună la acest capitol și decât FreeBuds Pro de anul trecut. Acest lucru este realizat cu două microfoane cu AI, care sunt folosite și pentru izolarea vocii în apeluri audio.

FreeBuds 5i de la Huawei se lansează momentan în China, unde intră la precomandă la prețul de 600 yuan, adică aproximativ 85 euro. Prețul pare să fie în ton cu cel al FreeBuds 4i de anul trecut și, cu siguranță va scădea la ceva timp după lansare. Acestea ajung în magazinele din China pe 18 iunie, iar Huawei lansează de obicei astfel de produse destul de repede și pe alte piețe, deci probabil că nu vom aștepta mult până când le vom vedea și în magazinele din România.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult