Huawei pregătește ochelari inteligenți cu design modular și HarmonyOS. VIDEO

17.12.2021

Huawei este una dintre companiile care au investit devreme în ochelari cu funcții smart, iar acum se pregătește de lansarea celei de-a treia generații a acestei categorii de produse. După un parteneriat de câtiva ani cu Gentle Monster, pentru realizarea de ochelari inteligenți cu capabilitatea de redare audio, Huawei pare să pregătească o nouă generație cu design propriu, modular, bazată pe platforma software HarmonyOS. Noii ochelari ai companiei vor fi dezvăluiți foarte curând.

Ochelarii smart de la Huawei sunt echipați cu lentile detașabile

Lansarea Huawei de pe 23 decembrie din China promite să aducă noul P50 Pocket, primul telefon pliabil de tip „Flip” al companiei, cât și un nou ceas cu funcții avansate de monitorizare a sănătății: Watch D. Pe lângă acestea, Huawei pare să pregătească și o nouă generație de ochelari inteligenți, primele imagini cu aceștia fiind deja lansate pe internet.

La fel ca în cazul generațiilor anterioare, Huawei nu merge în direcția afișării de informații pe lentilele ochelarilor, așa cum vedem în cazul altor companii. Ochelarii Huawei nu au funcții AR, camere foto sau alte astfel de componente complexe. Aceștia oferă doar redare sunet prin tehnologia de inducție osoasă, cât și control vocal prin intermediul microfoanelor. Sistemul de operare HarmonyOS este integrat pentru a prelua comenzile vocale și pentru a integra ochelarii mai bine cu dispozitivele companiei.

Spre diferență de modelele realizate în parteneriat cu Gentle Monster, ochelarii Huawei noi folosesc un design modular. Practic, lentilele pot fi schimbate imediat cu altele. Astfel, poți avea aceiași ochelari și pentru vedere și pentru protecția de razele soarelui. Nu trebuie decât să schimbi rapid lentilele.

Nu este clar cât vor costa acești ochelari, însă cel mai probabil că vor intra în ofertă la un preț similar cu cei din generațiile precedente.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult