Huawei pregătește Watch Fit, rival Apple Watch cu design asemănător

15.08.2020
Huawei pregătește Watch Fit, rival Apple Watch cu design asemănător

Pornind pe urmele Apple Watch, Huawei a creat Watch Fit, o alternativă cu ecran alungit și mult mai ieftină, propusă drept companion pentru Huawei P30 Pro și alte telefoane cu Android.

Dispozitivul substituie reglajul rotativ întâlnit la rivalul Apple cu un simplu buton Power, folosit la activarea ecranului. Soluție de tip AMOLED cu diagonală 1.64 inch, ecranul suportă rezoluția 456×280 pixeli și redă o interfață personalizabilă.

Recomandat ca accesoriu de fintess, noul gadget Huawei vine echipat cu receptor GPS, accelerometru, barometru, senzor de monitorizare a pulsului și senzor de lumină ambiental. Însă principalul atu este construcția perfect etanșă, certificată pentru presiuni de până la 5 ATM, corespunzătoare scufundării în apă până la adâncimea de aproximativ 50 metri.

Huawei Watch Fit, un Apple Watch cu preț de 119 euro

Printre activitățile fizice selectabile din meniul dispozitivului se numără mers, alergare, înot, ciclism de interior/exterior. Gadgetul permite monitorizarea somnului și include o varietate de funcții pentru evaluarea/gestionarea stării de stress, spre exemplu, folosind exerciții de expirație menite să ajute atingerea unei stări de relaxare.

Motorizat de chipsetul Kirin A1, special dezvoltat de Huawei pentru dispozitive de purtat, Huawei Watch Fit promite până la 10 zile de utilizare cu o singură încărcare a bateriei. Dispozitivul va putea fi găsit și în ofertele magazinelor europene, în versiunile de culoare mint green, sand pink, portocaliu și negru.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult