Huawei TalkBand B2 review

Huawei TalkBand B2 review

Ceasurile sunt cele mai mediatizate produse din gama accesoriilor inteligente în acest moment, însă brăţările pentru fitness au fost primele care au apărut pe piaţă şi se bucură de un succes mai mare. Chiar dacă produsele celor de la Jawbone, Fitbit sau Nike au ajuns primele pe piaţă şi au devenit extrem de populare, acest lucru nu-i împiedică pe producătorii care s-au trezit mai târziu să încerce să atragă atenţia cumpărătorilor cu opţiuni noi, iar ciudata combinaţie dintre o brăţară de fitness şi o cască Bluetooth a celor de la Huawei este un astfel de exemplu.

Construcţie, design, ergonomie, specificaţii

TalkBand B2 nu este primul accesoriu de acest fel lansat de Huawei, versiunea B1 de anul trecut oferind aceleaşi facilităţi ambalate într-o carcasă diferită. De data aceasta însă, producătorul s-a concentrat mai mult pe design, iar TalkBand B2 este mai arătos şi foloseşte materiale de mai bună calitate.

Versiunea de bază a brăţării de fitness TalkBand B2 este fabricată integral din aluminiu şi foloseşte o curea din termoplastic, cumpărătorii mai pretenţioşi având la dispoziţie şi o versiune cu carcasă metalică aurie şi curea din piele. La fel ca în cazul versiunii anterioare, casca Bluetooth adăposteşte în carcasa sa toate componente interne, aceasta putând fi detaşată din sistemul de prindere pentru utilizare şi lăsând în urmă doar un receptacul metalic gol. Astfel, Huawei TalkBand B2 oferă o funcţie utilă în plus faţă de tradiţionalele brăţări de fitness simple.

Huawei TalkBand B2: o brăţară de fitness elegantă şi uşoară

 

Casca Bluetooth şi suportul său sunt fabricate din aluminiu eloxat, combinaţia de culori fiind discretă şi armonizându-se plăcut cu ecranul negru. Cureaua din material plastic cauciucat foloseşte un sistem de prindere cu gaică elastică şi pin, designul părând destul de plăpând la o primă vedere. De-a lungul unei săptămâni de utilizare, acest mod de închidere s-a dovedit a fi suficient de ferm, iar gaica elastică securizează suplimentar prinderea în cazul în care pinul este desfăcut accidental.

Huawei TalkBand B2: cască Bluetooth detaşabilă

 

Casca Bluetooth efectivă are dimensiuni reduse şi o greutate de numai 12,5 grame, ceea ce o face foarte plăcut de utilizat atunci când nu puteţi folosi mâinile pentru preluarea apelurilor. Casca oferă un singur buton, care completează interfaţa tactilă, iar spatele acesteia adăposteşte conectorul MicroUSB pentru încărcare.

Huawei TalkBand B2 este certificat IP57, ceea ce înseamnă că este rezistent la praf sau apă şi nu are probleme cu transpiraţia, ploaia sau apa care ajunge accidental pe carcasă atunci când ne spălăm pe mâini.

Huawei TalkBand B2: brăţară interşanjabilă din termoplastic

 

Având o greutate totală de numai 30,6 grame, accesoriul TalkBand B2 este practic insesizabil atunci când este purtat. Am folosit brăţara de fitness Huawei timp de mai multe zile, inclusiv noaptea, iar aceasta nu m-a deranjat niciodată şi nici nu a produs vreo iritaţie sau rosătură neplăcută. Forma bună a carcasei metalice se mulează plăcut pe partea superioară a încheieturii, iar cureaua este suficient de elastică pentru a nu deranja chiar şi atunci când TalkBand B2 se agaţă de lucruri sau se răsuceşte.

  • Dimensiuni: 22 x 11,9 milimetri
  • Lungime curea: 242, 8 milimetri
  • Greutate: 30,6 grame (casca Bluetooth: 12,5 grame)
  • Ecran: P-OLED, 0,73”, 128 x 88 pixeli, suprafaţă tactilă capacitivă
  • Conectivitate: Bluetooth 3.0
  • Acumulator: 95 mAh
  • Senzori: accelerometru şi giroscop
  • Încărcare: MicroUSB
  • Compatibilitate: Android 4.0 (sau mai nou), iOS 7 (sau mai nou)

Facilităţi, software şi autonomie

Deoarece TalkBand B2 este practic doar o brăţară de fitness cu cască Bluetooth încorporată, accesoriul inteligent Huawei nu oferă nivelul de interactivitate implementat pe ceasurile inteligente sau pe alte produse de acest fel. Putând funcţiona fără probleme independent de telefon şi capabil să stocheze datele culese pentru câteva zile, TalkBand B2 nu se integrează însă cu sistemul de notificări sau celelalte aplicaţii de pe telefon. Drept urmare, singurele forme de interacţiune sunt sincronizarea cu aplicaţia Huawei Wear, afişarea Caller ID pentru apelurile primite pe casca Bluetooth şi declanşarea unei alarme atunci când terminalul iese din raza de acţiune.

Sistemul de operare este extrem de simplu, acesta oferind doar două meniuri. Ecranul principal afişează ora, data, ziua săptămânii, nivelul bateriei şi starea conexiunii Bluetooth, o mişcare în jos aducând la iveală informaţiile despre paşii făcuţi, caloriile consumate, perioada de somn şi butonul care permite declanşarea manuală a înregistrării sesiunilor de alergare.

O apăsare prelungă pe unicul buton aduce la iveală un al doilea meniu, însă acesta va fi util doar în cazul în care folosiţi un telefon Android. Utilizatorii vor găsi aici butonul pentru sincronizarea Bluetooth, însă celelalte două funcţii, care permit apelarea unui telefon pierdut aflat prin preajmă şi controlul de la distanţă al camerei foto, funcţionează doar în cazul telefoanelor Android.

Funcţia de fitness este atractivă, chiar dacă TalkBand nu oferă prea multe funcţii. Înregistrarea paşilor are o acurateţe suficient de bună, iar algoritmii de procesare a mişcării permit analiza perioadelor de somn în funcţie de durata şi intensitatea mişcărilor involuntare ale braţului. În funcţie de greutatea şi vârsta declarate în cadrul aplicaţiei Huawei Wear, TalkBand B2 va calcula şi caloriile consumate, însă aceasta rămâne în final doar o simplă estimare. Aceste date sunt centralizate în cadrul aplicaţiei Android sau iOS, iar datele pot fi centralizate mai departe în cadrul Google Fit sau Apple Health.

Funcţia de handsfree este doar parţial satisfăcătoare. Casca este foarte uşoară şi confortabilă, difuzorul are un nivel sonor suficient de ridicat iar preluarea sau respingerea apelurilor se face simplu prin apăsarea simplă, respectiv prelungă a unicului buton, însă prestaţia microfoanelor nu este prea grozavă. Poziţionate cam departe de gură, acestea au un nivel sonor redus, iar microfoanele apropiate şi orientate în aceeaşi direcţie reduc eficienţa algoritmilor de atenuare a zgomotului de fundal.

În final, TalkBand B2 este un ceas. În afară de afişarea orei, datei şi zilei, TalkBand B2 permite salvarea a cel mult cinci alarme programabile pe zile şi activarea unei alarme Smart, care va trezi utilizatorul cu câteva minute înainte de declanşare la ora stabilită în cazul în care acesta se află în perioada uşoară a somnului. Pentru semnalizare, TalkBand B2 foloseşte vibraţiile, această formă de atenţionare fiind mai puţin deranjantă decât o alarmă sonoră obişnuită. Cei care şi-ar dori în să vadă în permanenţă ora sau datele colectate vor fi dezmăgiţi ecranul este activat doar de către accelerometru sau de către unicul buton al carcasei.

Din păcate, atât funcţia de brăţară de fitness cât şi cea de ceas sunt sabotate de lizibilitatea execrabilă a ecranului OLED. Deoarece interfaţa foloseşte elemente de text mari şi contrastante, acest lucru nu este atât de enervant ca în cazul unui telefon mobil, însă citirea datelor în lumina puternică rămâne o provocare.

Autonomia TalkBand B2 a fost de 3 zile în condiţiile în care accesoriul a fost purtat permanent şi a rămas conectat tot timpul la telefonul mobil. Perioada nu este rea, iar în cazul în care îl purtaţi doar atunci când faceţi sport, probabil că veţi atinge cele şase zile promise de producător.

Concluzii

Oferit la un preţ de 750 de lei, Huawei TalkBand B2 este cam scump pentru un accesoriu de fitness fără prea multe dotări şi o cască Bluetooth. Huawei nu este singura companie care exagerează la acest capitol, nici ofertele Jawbone sau Fitbit neputându-se lăuda cu un preţ rezonabil. În cazul în care folosiţi des casca Bluetooth, TalkBand B2 este interesant deoarece oferă la pachet şi o brăţară de fitness uşoară, elegantă şi bine construită care funcţionează corespunzător, însă dacă nu vă interesează acest aspect, ofertele mai ieftine ale rivalilor probabil că vor fi mai atrăgătoare.

Părţi pozitive

Design elegant şi greutate redusă
Autonomie rezonabilă
Cască Bluetooth încorporată
Compatibilitate Android şi iOS
Interfaţă simplă şi la obiect

Părţi negative

Ecran cu lizibilitate foarte slabă în soare
Set redus de funcţii si optiuni
Preţ prea mare
Microfoane cu prestaţie modestă

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News