În urmă cu 36 de ani Microsoft devena o companie hardware, după ce lansa un dispozitiv pentru Apple II

04.04.2016
În urmă cu 36 de ani Microsoft devena o companie hardware, după ce lansa un dispozitiv pentru Apple II
Microsoft este cunoscută ca fiind o companie software, una dintre cele mai mari şi mai puternice din domeniu, dar gigantul american are o tradiţie veche şi în domeniul hardware. Totul a început în urmă cu 36 de ani, când compania co-fondată de Bill Gates lansa un card pentru computerul Apple II. 
 
SoftCard îi permitea computerului să ruleze software pe un sistem de operare diferit, numit CP/M (Control Program for Microcomputers).
 
Dispozitivul la oferea posibilitatea utilizatorilor de Apple II să ruleze programe concepute pentru sistemele CP/M, inclusiv un procesor de text numit WordStar, care nu era dezvoltat de Microsoft. 
 
 
La momentul respectiv Z-80 SoftCard genera aproximativ jumătate din veniturile Microsoft. Produsul a fost scos din producţie în 1986, după ce CP/M nu s-a mai bucurat de popularitate. 
 
Astăzi, o parte importantă din business-ul Microsoft o reprezintă hardware-ul. Compania produce dispozitive precum consola video Xbox One, tabletele Surface, smartphone-urile Lumia şi o serie de periferice pentru computere. 
 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult