Încărcătoarele wireless care funcţionează la distanţă, soluţie pentru cei care uită să încarce telefonul mobil

28.12.2017
Încărcătoarele wireless care funcţionează la distanţă, soluţie pentru cei care uită să încarce telefonul mobil

Chiar dacă şi-a dovedit utilitatea, funcţia de încărcare wireless nu este complet lipsită de limitări, utilizatorul fiind nevoit să aşeze telefonul mobil pe un suport special. Însă legile fizicii nu împiedică transmiterea energiei şi pe distanţe mai mari de câţiva centimetri, mărind raza de acoperire pentru a cuprinde întreaga încăpere.

Numit Energous WattUp Mid Field Transmitter, dispozitivul cu forma unui dongle USB promite să încarce dispozitivele prevăzute cu funcţie de încărcare wireless până la o distanţă de 1 metru. Deşi nu pare mult, raza de acţiune ar putea fi suficientă pentru alimentarea telefonului încă aflat în buzunar, sau în geantă.

Compatibil cu standardul Wireless Charging 2.0, adaptorul al cărui preţ şi dată de lansare nu au fost comunicate va putea încărca mai multe dispozitive simultan, pe toată durata în care acestea se află în raza de acoperire.

Producătorul nu dezvăluie însă şi viteza de încărcare oferită, respectiv cum se scalează aceasta în raport cu distanţa. Având în vedere nivelul redus de energie disipată, este puţin probabil ca dongle-ul ataşat la portul USB al calculatorului să prezinte un risc pentru sănătatea celor aflaţi în imediata apropiere.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult