Intel prezintă Curie, noul procesor pentru dispozitive inteligente de purtat

07.01.2015
Intel prezintă Curie, noul procesor pentru dispozitive inteligente de purtat

Echipat cu senzori ambientali şi conexiune wireless, Curie este un computer miniatural care poate fi deghizat în bijuterii, integrat cu ochelari de vedere sau articole de îmbrăcăminte, servind drept platformă pentru următoarea generaţie de accesorii inteligente. Foarte bine miniaturizat, acesta are un avantaj important în faţa altor gadgeturi similare, consumul său de energie foarte redus permiţând funcţionarea îndelungată chiar şi fără ajutorul unui acumulator voluminos.

Intel prezintă Curie, noul procesor pentru dispozitive inteligente de purtat

La nivel de hardware, Curie are la bază arhitectura din spatele procesorului Intel Quark de tip SoC (system-on-chip). Noul procesor Quark SE îngrămădejte pe o singură pastilă de siliciu toate componentele unui computer miniatural: modem Bluetooth pentru comunicaţii wireless, diverşi senzori, funcţii pentru încărcarea bateriei şi suport pentru recunoaşterea comenzilor prin gesturi, esenţial pentru interacţiunea cu gadgeturi miniaturale care nu dispun de ecran touch sau microfon pentru interpretarea comenzilor vocale.

Pregătit de Intel ca o platformă programabilă pentru motorizarea de gadgeturi inteligente, minicomputerul Curie va fi pus la dispoziţia dezvoltatorilor începând cu a doua jumătate a acestui an.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult