iPhone-urile ar putea primi blitz-uri şi alte accesorii oficiale pentru vlogging prin programul MFi

24.12.2019
iPhone-urile ar putea primi blitz-uri şi alte accesorii oficiale pentru vlogging prin programul MFi

Seria de telefoane iPhone 11 reprezintă un salt major pentru performanţa foto pe dispozitivele mobile de la Apple. De la funcţii foto şi video avansate, la o colecţie de camere pentru diverse perspective, Apple pare să fi lovit exact în punctul în care rămăsese în urmă în ultimii câţiva ani. Odată cu camere performante însă, compania pare să îşi extindă şi ideile în legătură cu accesoriile dedicate acestora. Se pare că în curând vom primi lumini şi blitz-uri dedicate iPhone-urilor, prin intermediul programului Made for iPhone (MFi).

Apple are un control foarte strâns asupra pieţei de accesorii pentru iPhone şi iPad. Compania oferă licenţe MFi producătorilor pentru a putea accesa anumite capabilităţi software şi hardware, cât şi pentru a asigura compatibilitatea cu produsele sale. Anumite accesorii „chinezeşti” sunt refuzate direct de către dispozitive, lucru care este valabil şi pentru cablurile de încărcare ieftine, care nu includ cipurile necesare. Din acest motiv, accesoriile de iPhone sunt de obicei mai scumpe, o parte din încasări mergând pe licenţa cumpărată de la Apple.,

Conform 9to5mac, Apple plănuieşte să ofere producătorilor de accesorii posibilitatea pentru a oferi produse dedicate celor care vor să facă mai mult cu camerele de iPhone. Adăugând noi API-uri în iOS pentru a putea controla dispozitive de iluminare precum blitz-uri sau lămpi cu lumină continuă, Apple crede că cei care creează conţinut vor putea realiza filmări şi fotografii şi mai bune.

Se pare însă că aceste accesorii vor funcţiona însă doar prin conexiune fizică pe port-ul Lightning, Bluetooth-ul introducând prea multă latenţă pentru a putea fi folosit. De asemenea, aceste accesorii ar putea funcţiona doar folosind un dispozitiv din familia iPhone 11, modelele XS, X sau cele mai vechi fiind incompatibile.

Astfel, modelele iPhone 11 ar putea deveni alternative bune la dispozitive de filmat dedicate, în special pentru activităţi precum vlogging sau fotografii pentru social media, putând filma sau fotografia şi edita conţinutul direct pe dispozitiv, fără a fi necesară purtarea mai multor dispozitive. Accesoriile foto ar fi singurele adiţii la „kit-ul” de călătorie. Având în vedere că şi GoPro încearcă să meargă în această direcţie cu accesoriile sale de vlogging, ne putem aştepta la astfel de accesorii în viitor atât de la alţi producători de smartphone-uri, cât şi de la producătorii de camere foarte compacte.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult