IRIScan Mouse Wifi – mausul care scanează, citeşte şi importă documente [REVIEW]

16.07.2017
IRIScan Mouse Wifi - mausul care scanează, citeşte şi importă documente [REVIEW]
INTRODUCERE ŞI DESIGN

IRIS, o companie care aparţine gigantului Canon, oferă unele dintre cele mai inedite periferice pentru birou. Din portofoliul său face parte şi IRIScan Mouse Wifi, un dispozitiv care poate scana, citi şi importa documente într-o mulţime de formate. Deşi excelent ca maus de birou prin calitatea construcţiei, ergonomie şi precizie, dar şi ca dispozitiv OCR (recunoaşterea optică a caracterelor), IRIScan nu este la fel de util ca un smartphone în rolul de simplu scanner ocazional.

 

 

DESIGN

 

Când deschizi cutia, atrage imediat calitatea construcţiei. Partea superioară a mausului este realizată din material lucios, iar lateralele şi baza dintr-un plastic mat. Fiind lucios, dispozitivul atrage cu uşurinţă amprente, mizerie şi urme de transpiraţie, mai ales acum, vara. Cei de la IRIS s-au gândit la acest lucru şi au inclus în cutie o mică lavetă din microfibre pentru curăţare. Principalul ei rol este ştergerea sticlei scanerului, dar poate fi folosită şi pentru curăţarea dispozitivului.

 

Pe partea superioară găsim rotiţa de scroll şi butonul SCAN. Lângă acesta este un LED care indică atunci când mausul se încarcă sau când scannerul a fost activat. Mausul este wireless şi dispune de baterie integrată. Încărcarea se face prin intermediul unui cablu USB (din microUSB în USB 2.0) care vine în cutie.

 

 

Este impresionantă grija pentru detalii a producătorului. În cutie găsim o husă pentru maus, dar şi un mic mousepad care uşurează lucrul cu documente de mici dimensiuni, precum cărţile de vizită, bonurile fiscale sau etichetele.

 

 

În ciuda faptului că include un scanner, mausul are dimensiuni medii, iar greutatea este potrivită. Din păcate, IRIScan nu are butoane pentru Back şi Forward, pe care eu le apreciez mult. Lipseşte, de asemenea, un buton DPI. Deşi precis şi cu o viteză potrivită pentru gustul meu, cred să sunt utilizatori care au ecrane cu rezoluţii foarte mari sau sisteme dual-monitor pentru care un DPI mai mare ar ajuta.

 

CARACTERISTICI TEHNICE

 

Senzor: Optic, 1.500 DPI

Rezoluţie scanner: până la 400 DPI

Viteză scanare: 2 pagini/minut

Interfaţă: USB 2.0

Butoane: clic stânga, clic dreapta, scroll, SCAN

Formate export: DOC, TXT, XLS, JPG, PDF, PNG, TIFF, BNP

Părţi pozitive

Design excelent, premium
Precis şi performant
Foarte util în rolul de dispozitiv OCR
Aplicaţie uşor de utilizat care suportă o mulţime de formate pentru documente

Părţi negative

Nu poţi folosi toate funcţiile pe computerele fără adaptor Wi-Fi
Ca simplu scanner este depăşit de un smartphone care dispune de o aplicaţie precum CamScanner
Nu are butoane Back/Forward şi nici pentru setarea DPI

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Recomandare video