Lenovo şi Google colaborează pentru dezvoltarea unui headset VR care funcţionează în mod complet autonom

19.05.2017
Lenovo şi Google colaborează pentru dezvoltarea unui headset VR care funcţionează în mod complet autonom

Menit să ofere consumatorilor o experienţă VR mai imersivă decât este posibil cu actuala generaţie de accesorii VR, noul produs compatibil cu platforma Daydream include tot hardware-ul necesar pentru a funcţiona şi nu necesită amenajarea unui spaţiu dedicat pentru experienţe VR.

Primul headset VR echipat cu tehnologia WorldSense, dispozitivul va permite utilizatorilor să exploreze mediul virtual fără a fi constrânşi de cabluri incomode, sau raza limitată de observare a unor senzori de mişcare externi.

Capabilă să transpună mişcările naturale ale corpului în mediul 3D, tehnologia WorldSense face posibilă crearea de noi jocuri VR interactive, în care participanţii se pot feri de obstacole virtuale folosind acelaşi tip de mişcări pe care le-ar face şi în lumea reală (ex. te apleci pentru a te feri de o minge virtuală).

Gândit pentru a fi cât mai uşor de folosit şi în măsură să ofere o experienţă VR mai bogată, noul headset VR este creat pe fundaţiile Project Tango şi smartphone-ul Lenovo Phab 2 Pro, primul dispozitiv capabil să ofere utilizatorilor experienţe AR (augmented-reality). Dispozitivul aflat deocamdată la stadiu de prototip urmează să fie dezvăluit la o dată ulterioară.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult