Lexar propune o soluţie pentru stocare securizată la purtător, folosind autentificare pe bază de amprentă

17.10.2018
Lexar propune o soluţie pentru stocare securizată la purtător, folosind autentificare pe bază de amprentă

Lexar JumpDrive Fingerprint F35 USB 3.0 promite viteze de până la 150MB/s la transferul de fişiere şi permite protejarea datelor folosind autentificare biometrică, dispozitivul putând memora până la 10 semnături de amprente.

Disponibil în versiuni cu 32GB, 64GB, 128G şi 256GB capacitate de stocare, dispozitivul este destul de scump după standardele actuale, preţul pornind de la 32.99 dolari şi putând ajunge la 170 dolari în cazul versiunii de top. Noul model JumpDrive F35 oferă însă viteze la nivelul unui dispozitiv SSD, folosind la maximum potenţialul interfeţei USB 3.0.

Piesa de rezistenţă este însă duetul format între funcţia de criptare AES pe 256 biţi şi senzorul de amprente cu timp de răspuns mai mic de o secundă, permiţând restricţionarea accesului la datele păstrate fără complicaţiile memorării unei parole.

Compatibil cu platforma Windows PC şi Mac, JumpDrive Fingerprint F35 necesită totuşi folosirea unui dongle pentru conectarea la sisteme Apple.

Lexar nu detaliază ce se întâmplă cu datele dacă cineva încearcă de prea multe ori să forţeze recunoaşterea unei amprente. Cert este că vulnerabilităţile acestei metode de autentificare sunt destul de bine cunoscute, păcălirea senzorului cu o amprentă contrafăcută fiind relativ uşor pus în practică pentru cineva antrenat.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult