LG anunță Tone Free T90, căști wireless cu spațializare audio prin tehnologie head-tracking

08.08.2022
LG anunță Tone Free T90, căști wireless cu spațializare audio prin tehnologie head-tracking

LG Tone Free T90 ar putea fi cele mai interesante căști wireless din ultima vreme, produsul venind echipat cu o tehnologie care adaptează locația relativă sunetului auzit în funcție de poziția capului. Spre exemplu, o sursă a sunetului poziționată în față va părea că vine mai de sus, dacă apleci capul în jos.

Tehnologia se numește Dolby Head Tracking și reprezintă una dintre cele mai recente inovații în domeniul spațializării audio, adresând o limitare a căștilor audio pentru uz personal.

Însă inovațiile pentru căștile Tone Free T90 nu se opresc aici, produsul venind cu o carcasă pentru transport care dublează ca și sistem de dezinfectare UV, sterilizând căștile lăsate la încărcat. Aceeași carcasă de protecție include și un transmițător bluetooth dedicat. Astfel, poți folosit cablul jack 3.5 mm (inclus în pachetul cu accesorii) pentru a conecta orice sursă audio de tip analogic, carcasa pentru transport luând rolul unui adaptor bluetooth pentru conectarea căștilor wireless.

Un alt element distinctiv este „aripioara” din cauciuc siliconic, care ar trebui să asigure o fixare perfectă pe conturul anatomic al urechii, prevenind pierderea căștilor în timpul sesiunilor de alergat.

Căștile vin cu certificare IPX7 pentru rezistență la apă, tehnologie hybrid ANC pentru anularea zgomotelor de fundal și acumulatori dimensionași pentru o autonomie de 10 ore, considerabil peste nivelul altor căști wireless. Însă cel mai probabil, aceste cifre pot fi atinse cu funcția ANC dezactivată și, doar cu audiție la un volum mediu, autonomia efectivă fiind mult mai joasă în condițiile folosirii tuturor funcțiilor ajutătoare, respectiv, la volum mare.

LG nu a dezvăluit prețul la care vei putea cumpăra noile căști Tone Free T90. Aflăm doar că lansarea în magazine este programată pentru luna septembrie.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult