LG anunță un monitor OLED pentru gaming cu preț aproape accesibil

21.11.2022
LG anunță un monitor OLED pentru gaming cu preț aproape  accesibil

LG UltraGear 27GR95QE-B este un monitor OLED de 27” cu rezoluție WQHD și rată de refresh la 240Hz. Deși este promovat gamerilor care doresc performanță fără compromisuri, produsul ar putea fi la fel de bine bun să mulțumească orice utilizator de PC, ecranul OLED bun oferind deopotrivă viteză și o calitate a imaginii de invidiat.

Spre deosebire de alte monitoare pentru gaming bazate pe tehnologia LCD, noul monitor LG oferă atât beneficiile unui timp de răspuns imbatabil, de numai 0.3 ms (GtG), dar și caracteristici așteptate mai degrabă de la monitoare pentru editare imagine și consum multimedia, cum ar fi acoperire de 98.5% a spectrului de culoare DCI-P3 și o rată de contrast nativ evaluată la 1.5 milioane la 1. În plus în schimbul prețului de 999 USD utilizatorii se aleg și certificare AMD FreeSync și Nvidia G-Sync, asigurând o experiență de gaming fără cusur, oricare ar fi brandul de placă video preferat. Totuși lista cu specificații include și un mic „asterix”, menționând lipsa hardware-ului dedicat pentru oricare din aceste funcții.

Bun la fel ca orice monitor respectabil pentru gaming, LG UltraGear 27GR95QE-B vine cu picior oferind 11 cm de ajustare pe verticală, precum și înclinare față spate în limita a plus +/-20 °.

Opțiunile de conectivitate includ 2 porturi HDMI și un DisplayPort (versiunea nu e specificată), alături de un Hub cu 2 porturi USB 3.0.

LG nu este primul producător de ecrane care să lanseze monitoare OLED pentru gaming. Diferența este că de data aceasta produsul în cauză nu este o simplă adaptare obținută prin rechiziționarea unui panou OLED dezvoltat inițial pentru televizoare, o ci apare ca o soluție cu adevărat nativă, atât din punct de vedere al dimensiunilor și specificațiile tehnice, dar mai ales din punct de vedere al costurilor. Astfel, LG GR95 este, probabil, cel mai ieftin monitor OLED pentru gaming de până acum. Iar asta în condițiile unui pachet de dotări cât se poate de competitiv.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult