LG Pay va folosi un card de credit universal pentru plăţi la POS

01.02.2016
LG Pay va folosi un card de credit universal pentru plăţi la POS

Se pare că sistemul de plăţi de la LG, „LG Pay”, nu va aplica aceeaşi strategie pre care am văzut-o în ultima vreme de la producătorii de tehnologii mobile. În timp ce Apple Pay, Samsung Pay şi Android Pay necesită un smartphone pentru a iniţializa tranzacţii, LG pare să meargă în direcţia de plăţi cu ajutorul unui dispozitiv similar cu un card de credit obişnuit. Nu este clar cum va interacţiona cu smartphone-urile companiei, sau dacă va fi exclusiv acestora, însă designul său exterior dezvăluie câteva detalii interesante.

O imagine spion cu un card marcat cu numele „LG Pay” a ajuns pe internet şi pare să fie un soi de portofel electronic pe care utilizatorii îl vor folosi pentru plăţi oriunde există un POS obişnuit. Acesta va folosi tehnologia magnetică pentru a realiza tranzacţii, folosind informaţiile de pe card stocate în memoria sa internă. Butonul „+” de pe partea din faţă sugerează că va putea stoca informaţia de pe mai multe carduri, iar butoanele „” par să faciliteze selecţia acestora. Există un display care indică nivelul de energie al bateriei, cât şi numele cardului şi starea dispozitivului (blocat sau deblocat). Atunci când cardul LG este blocat probabil că nu poţi efectua plăţi cu ajutorul său, fiind necesară un soi de autentificare.

Este posibil ca aici să intervină un software de smartphone, cardul putând fi deblocat cu ajutorul unei aplicaţii LG. Contactele de pe card par de asemenea să dezvăluie câteva detalii despre sistemul de plăţi LG Pay. Cele două contacte rotunde par a fi destinate încărcării cardului cu energie, fiind necesar probabil un adaptor de priză, în timp ce cele şase contacte dreptunghiulare confirmă compatibilitatea cu card-uri bazate pe cipuri EMV.

La prima vedere, acest sistem de plăţi pare să fie similar cu cel oferit de companiile Coin şi Plastc. Este posibil ca LG Pay să nu fie obligatoriu un sistem de plăţi mobile, ci mai degrabă un sistem de plăţi mai bine securizat, care să trimită banii prin token-uri unice pentru fiecare tranzacţie. Momentan detalii concrete despre LG Pay nu sunt disponibile în mod oficial, însă este foarte posibil să vedem dezvăluirea oficială a acestui sistem în cadrul Mobile World Congress 2016, alături de noul flagship al companiei, LG G5.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult