LG PuriCare este un purificator de aer pe care îl poți lua cu tine în afara locuinței

30.08.2020
LG PuriCare este un purificator de aer pe care îl poți lua cu tine în afara locuinței

Mai mult decât o mască pentru față, LG PuriCare curăță aerul inhalat de toate particulele potențial dăunătoare: praf, polen, stropi degajați de alte persoane care tușesc, acționând ca un purificator de aer veritabil. Comparat cu o mască de față obișnuită, dispozitivul furnizat de LG este prevăzut cu funcție de auto-sterilizare și filtre ușor de înlocuit, putând fi reutilizat practic la nesfârșit.

Purificatoarele de aer pentru locuință au devenit un accesoriu valoros chiar și pentru cei care nu locuiesc în zone extrem de poluate, capacitatea acestor dispozitive de a reține particule fine de praf împreună stropii microscopici degajați în timp ce vorbim sau tușim contribuind la reducerea riscului de îmbolnăvire, eliminând orice microbi și viruși fixați de particulele respective.

LG PuriCare nu este recomandată drept mască anti-COVID, dar ar putea fi una dintre cele mai bune soluții de pa piață

Fără a menționa în mod explicit protecție împotriva virușilor de tipul SARS-CoV-2, LG promite totuși eficiență superioară măștilor convenționale pentru față, asigurată folosind aceleași filtre H13 HEPA folosite și cu purificatoarele de aer pentru locuință.

În cadrul expoziției virtuale IFA 2020, organizată luna viitoare, LG va prezenta noua mască PuriCare ca pe un dispozitiv inteligent conceput pentru a purifica aerul pe care îl respiri. Conceptul acestui dispozitiv pornește de la faptul că măștile de față nu sunt automat compatibile cu formele și dimensiunile de fețe, iar multe dintre acestea nici măcar nu sunt proiectate corect. Unele sunt concepute doar ca accesorii de modă, în timp ce altele, deși sunt eficiente, sunt prea incomode pentru a fi folosite timp îndelungat. LG promite că purificatorul său de aer purtabil PuriCare punctează atât la capitolul aspectului estetic, cât și cel al eficienței, dispozitivul fiind ajutat cu o varietate de componente, cum ar fi senzori și ventilatoare încorporate.

LG susține că senzorul respirator bazat pe tehnologii brevetate detectează în mod inteligent respirația purtătorului și poate regla viteza ventilatorului între trei setări pentru a ajuta o respirație fără efort. Masca folosește, de asemenea, aceleași filtre H13 HEPA pe care LG le folosește pentru purificatoarele sale de casă, promițând un flux consistent de aer curat. Și pentru a asigura dezinfectarea corespunzătoare a măștii în sine, dispozitivul integrează lămpi UV-LED cu efect de sterilizare, care sunt active pe durata sesiunilor de încărcare a acumulatorului cu o capacitate de 820 mAh.

Cât despre autonomie, masca LG PuriCare poate fi utilizată între 2 și 8 ore, în funcție de modul de curățare selectat.

Aceasta nu este o mască de unică folosință sau lavabilă, iar filtrele și curelele de prindere vor trebui înlocuite, în cele din urmă. Dispozitivul intenționat să funcționeze ca și purificator de aer portabil va comunica durata de viață a filtrelor prin intermediul aplicației mobile ThinQ, anunțând când se apropie timpul să înlocuiți filtrele.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult