Logitech anunță sfârșitul telecomenzilor universale Harmony

12.04.2021
Logitech anunță sfârșitul telecomenzilor universale Harmony

Compania Logitech este cunoscută la nivel mondial în special pentru perifericele sale pentru PC, precum mouse-uri, tastaturi și boxe, dar are în portofoliul său produse din mult mai multe categorii. Una dintre cele mai apreciate de o categorie de utilizatori este cea de telecomenzi universale Harmony, care pot ajuta în automatizarea caselor inteligente, având la dispoziție o singură telecomandă pentru a controla tot. Din păcate pentru acești utilizatori, Logitech se va retrage de pe această nișă, anunțând că nu va mai fabrica astfel de produse din gama Harmony.

Telecomenzile universale Harmony de la Logitech nu vor mai fi produse

Logitech a confirmat că nu va mai dezvolta noi modele de telecomenzi Harmony și nici nu va mai fabrica modelele cele mai recente pe care încă le vindea. Practic, compania se retrage de pe piața de telecomenzi universale, însă promite că nu va abandona clienții care au deja o telecomandă sau pe cei care urmează să cumpere una atât timp cât mai există în stoc.

„În timp ce telecomenzile Harmony sunt și vor continua să fie disponibile în diverse magazine, de acum înainte, Logitech nu va mai produce telecomenzi Harmony.”,  au declarat reprezentanții companiei. „Nu ne așteptăm ca clienții noștri să fie afectați de acest anunț. Plănuim să oferim suport pentru comunitatea Harmony și pentru clienții Harmony, lucru care include oferirea accesului la software-ul nostru și la aplicații pentru a configura telecomenzile. Avem în plan să continuăm să actualizăm platforma și să adăugăm noi dispozitive în baza de date Harmony. Suportul tehnic și garanțiile vor fi în continuare onorate.”

Dacă folosiți o telecomandă Logitech Harmony și doriți să vă asigurați că veți continua să folosiți una în viitor, probabil că acum este un moment bun pentru a cumpăra una de rezervă, întrucât în viitorul apropiat acestea vor dispărea de pe piață. Alternativ, puteți căuta soluții alternative, care încă sunt produse și primesc suport software oficial.

sursa: Engadget

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult