Mai multă putere pentru sistemele de încărcare wireless a acumulatorilor

25.06.2015
Mai multă putere pentru sistemele de încărcare wireless a acumulatorilor

Deşi ne scapă de cablurile inestetice, sistemele pentru încărcarea wireless a telefoanelor şi tabletelor au dezavantajul unei durate de aşteptare pentru încărcare semnificativ mai mare decât la folosirea conexiunii cu fir. Problema va fi însă rezolvată cu o nouă generaţie de încărcătoare wireless, capabile să încarce dispozitivele compatibile la fel de repede ca prin cablul USB.

Recent anunţat de Wireless Power Consortium (WPC), noul set de specificaţii Qi Wireless Power Standard menţionează o funcţie Qi fast charging care reduce semnificativ timpul necesar pentru încărcarea wireless a dispozitivelor.

Implementată deja de câţiva producători, funcţia de încărcare rapidă permite încărcarea acumulatorilor până la 60% din capacitate în numai 30 de minute, folosind însă conexiune cu fir. WPC intenţionează să ofere aceste viteze şi în varianta wireless, setul de specificaţii revizuit permiţând creşterea puterii de încărcare până la 15W, livrată telefoanelor mobile şi tabletelor compatibile.

Mai multă putere pentru sistemele de încărcare wireless a acumulatorilor

WPC pune la dispoziţia partenerilor unelte şi proceduri de testare pentru verificarea produselor care includ deja funcţie fast charging pentru compatibilitate cu noul set de specificaţii Qi wireless. În funcţie de posibilităţile hardware, este posibil ca şi unele modele de tablete şi telefoane mobile deja lansate să beneficieze de un spor de viteză la încărcarea wireless, însă numai dacă dispozitivul folosit pentru încărcare este înlocuit cu unul din noua generaţie.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult
Recomandare video