MediaTek a anunţat MT2601, primul său procesor pentru ceasurile Android Wear

07.01.2015
MediaTek a anunţat MT2601, primul său procesor pentru ceasurile Android Wear

Poate că nu toţi cumpărătorii agreează soluţiile hardware MediaTek, însă soluţiile integrate ieftine produse de către această companie au permis lansarea unei multitudini de telefoane sau tablete accesibile cu performanţe suficient de bune. Dinamica companie şi-a anunţat astăzi debutul într-un segment nou de piaţă, MT2601 fiind prima sa soluţie integrată pentru ceasurile inteligente motorizate de Android Wear.

Cu excepţia produsului Motorola Moto 360, care a folosit un anemic şi arhaic cip Texas Instruments OMAP 3, toate ceasuri care folosesc platforma software Android Wear sunt bazate pe soluţia hardware Snapdragon 400 de la Qualcomm. La acest cip a apelat chiar şi Samsung în cazul modelului Gear Live, deşi aproape toate celelalte ceasuri din portofoliul său folosesc versiuni modificate ale platformei proprii Exynos,  însă producătorii interesaţi de platforma software de la Google au la dispoziţie de acum o nouă opţiune.

La fel ca Snapdragon 400, noul MediaTek MT2601 integrează nuclee ARM Cortex-A7, însă producătorul taiwanez a preferat o configuraţie dual-core deoarece aceasta are un consum energetic mai redus dar oferă totodată suficient de multă putere de calcul. Soluţia MediaTek completează acest nucleu dublu de procesare cu un nucleu grafic ARM Mali-400 (probabil într-o configuraţie cu un singur nucleu), poate susţine ecrane cu rezoluţii de cel mult 960 x 540 pixeli şi este compatibilă integral cu platforma software Android Wear.

MediaTek MT2601 dispune de interfeţe pentru ataşarea unor senzori externi şi se interconectează nativ cu modulul auxiliar MT6630, care oferă Bluetooth 4.1, GPS/GLONASS, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac şi streaming wireless.

Soluţia MediaTek pentru ceasurile Android Wear este deja în producţie, compania afirmând că aceasta are un preţ mai mic, poate fi integrată pe circuite electronice mai mici şi mai ieftine şi are o eficienţă energetică mai bună decât produsele rivale. Compania nu a dezvăluit însă care sunt primii parteneri care vor lansa ceasuri inteligente bazate pe noua sa platformă hardware.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News