Metoda ingenioasă prin care poliția din Washington vrea să lupte împotriva furturilor de mașini

03.11.2023
Metoda ingenioasă prin care poliția din Washington vrea să lupte împotriva furturilor de mașini

Creșterea alarmantă a furturilor de mașini în Washington, D.C. a determinat autoritățile să încerce o abordare neconvențională pentru a face față acestui fenomen. Prin urmare, Poliția din Washington, D.C. a început să distribuie gratuit AirTag-uri de la Apple, dispozitive de urmărire, locuitorilor din zonele cu risc ridicat de furt de autovehicule.

Inițiativa vine ca urmare a unui precedent stabilit de Primarul orașului New York, Eric Adams, care a oferit 500 de AirTag-uri gratuit cetățenilor în luna aprilie, într-o încercare de a reduce furturile de vehicule. În capitala SUA, dispozitivele vor fi oferite locuitorilor în cadrul a trei evenimente ce urmează să aibă loc în lunile viitoare, deși numărul exact de dispozitive ce vor fi distribuite nu a fost încă confirmat de poliție.

Autoritățile din Washington vor distribui AirTag-uri tuturor participanților la eveniment

Pentru a primi un AirTag gratuit, participanții la eveniment vor trebui să furnizeze dovada rezidenței în zonele vizate de autorități. Odată ce li se confirmă eligibilitatea, rezidenții vor primi dispozitivul de urmărire, împreună cu asistență pentru înregistrarea acestuia pe smartphone-urile lor. Autoritățile au subliniat faptul că nu vor putea accesa locația dispozitivului decât dacă proprietarul îl împărtășește cu ei în timpul unei investigații.

Deși AirTag-urile nu pot preveni furtul vehiculelor, șefa interimară a Poliției din Washington, D.C., Pamela Smith, a subliniat că aceste dispozitive pot facilita recuperarea vehiculelor furate și pot descuraja, astfel, potențialii hoți.

Acest efort vine în contextul în care districtul a înregistrat o creștere de 100% a furturilor de auto în acest an, comparativ cu anul 2022. Într-o încercare anterioară de a aborda această problemă, poliția a oferit și dispozitive pentru blocarea de volan proprietarilor de vehicule Kia și Hyundai, mărci care au fost vizate în mod particular de hoți datorită unor vulnerabilități de securitate.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Vlad Ionescu
Vlad Ionescu
Pasionat de tehnologie, gaming și muzică, Vlad și-a urmat pasiunea și a devenit redactor de știri și analist Esports. A scris pentru publicații precum ProSport, Revpanda și Superpont, iar în prezent este redactor Go4IT. citește mai mult