Meze 11 Deco – combinaţie excelentă între aspect şi calitate audio

30.01.2014
Meze 11 Deco - combinaţie excelentă între aspect şi calitate audio

Cu un design realizat în România şi produse în China, căştile Meze 11 Deco ies imediat în evidenţă. Ca să fim corecţi, ar trebui să spunem că avem de-a face cu un headset stereo, deoarece aceste căşti sunt dotate cu microfon şi buton pe fir. Ele se potrivesc perfect cu un iPhone alb sau un alt smartphone de top, având, aşa cum vom vedea în continuare, o calitate a sunetului foarte bună.

Acestea nu sunt primele căşti Meze pe care le-am testat. Acum doi ani primeam în redacţie modelul 88 Classics şi eram pe loc impresionaţi de calitatea construcţiei şi de sunetul excelent. Pentru căştile Meze 11 Deco, producătorul a ales o reţetă similară. Carcasa difuzorului este îmbrăcată în lemn, fără a fi realizat vreun compromis la nivel calitate audio.

Căştile Meze 11 Deco, cu carcasă din lemn

Construcţie

Fiecare pereche de căşti Meze 11 Deco este unică dintr-un anumit punct de vedere. Lemnul de fag folosit pentru carcasa difuzoarelor are diverse nuanţe şi texturi. În rest, casca pare să fie făcută din aluminiu, cu o siglă gravată pe exterior. Coborând de-a lungul cablului alb observăm un modul cu buton şi microfon. În locul unde se despart cablurile pentru cele două căşti găsim un cilindru din aluminiu, gravat la rândul său cu sigla producătorului. Am apreciat mufa subţire, placată cu aur, cu cablul ieşind în unghi de 135 de grade.

Pentru transport şi protecţie, căştile Meze 11 Deco sunt oferite într-o husă albă, rotundă. Ea are diametrul de aproximativ 80 mm şi este bine construită. În interiorul ei găsim încă două perechi de dopuri, pentru cei cu deschiderea auriculară mai mare sau mai mică, precum şi o carabinieră. Aceasta din urmă ar putea fi folosită pentru susţinerea cablului căştilor.

Specificaţii

  • Difuzor: 8 mm, magnet neodimiu
  • Răspuns în frecvenţă: 17 Hz – 25 kHz
  • Precizie: 101 +/- 2 dB la 1 KHz şi 1 mW
  • Impedanţă: 14 ohm
  • Putere: 3 mW
  • Lungime cablu: 1,35 m
  • Mufă: 3,5 mm, placată cu aur

Meze 11 Deco - mufa de 3,5 mm cu patru pini

Calitatea audio

Pentru o persoană pasionată de sunet de calitate, prima impresie contează destul de mult, iar căştile Meze 11 Deco au făcut o impresie foarte bună la prima audiţie. Cele trei grupe mari de frecvenţe sunt redate echilibrat şi acest fapt indică de obicei căşti de calitate. Pentru teste am folosit o placă de sunet Creative Sound Blaster Audigy SE şi am ascultat melodii în format FLAC şi MP3 cu bitrate de 320 kbps.

Frecvenţele joase nu ies în evidenţă, aşa cum am văzut la multe perechi de căşti de acest fel. La momentul oportul, başii îşi vor face simţită prezenţa. Frecvenţele foarte joase nu sunt redate, însă pentru ele aţi fi avut oricum nevoie de un subwoofer. Mediile se aud foarte bine, dar parcă nu ies în faţa înaltelor. Vocea e clară, dar puţin cam plată. Nu căutaţi atmosferă de scenă live cu aceste căşti. Ea este specifică unei perechi de căşti cu difuzoare mai mari.

Frecvenţele înalte se aud cel mai bine cu căştile Meze 11 Deco. Sunetele sunt clare şi bine definite. Ele nu sunt deranjant de puternice şi căştile pot reda destul de bine frecvenţe de până la 20 kHz. În afară de cei foarte pretenţioşi, cei mai mulţi utilizatori vor aprecia calitatea audio a acestui headset.

Meze 11 Deco - husa pentru transport

Alte aspecte

Dopurile căştilor Meze 11 Deco sunt din silicon, aşa cum susţine producătorul. Ele sunt puţin cam rigide, cel puţin pentru gusturile mele. Este posibil ca în timp ele să devină mai flexibile. Folosirea unor dopuri potrivite pentru urechea utilizatorului este destul de importantă în cazul căştilor 11 Deco. Dacă au intrat prea mult în canalul auditiv, sunetul este distorsionat, frecvenţele joase ieşind foarte mult în evidenţă.

Preţ şi disponibilitate

Căştile sunt creaţia designerului român Antonio Meze. Cei ce sunt interesaţi de acest model pot să-l contacteze accesând această pagină. Ele nu se găsesc momentan în oferta vreunui magazin online din ţara noastră, preţul lor fiind de 250 lei.

Concluzie

Meze 11 Deco - cutia cu graficul de răspuns în frecvenţă

Cu un design ce nu poate trece neobservat, căştile Meze 11 Deco vor încânta urechile utilizatorilor. Poate că sunetul redat nu este perfect pentru audiofilii foarte pretenţioşi, dar cei mai mulţi vor aprecia redarea echilibrată şi clară a frecvenţelor. Pe scurt, căştile oferă o calitate audio bună spre foarte bună şi pot înlocui cu brio headset-urile oferit la pachet de mai mulţi producători majori de smartphone-uri. Husa de transport este cu siguranţă un plus pentru acest gadget, având un aspect foarte plăcut. Nu în ultimul rând, fiecare pereche de căşti Meze 11 Deco poate fi considerată unică datorită texturii şi nuanţei lemnului folosit pentru carcasă. Compatibile cu majoritatea smartphone-urilor de pe piaţă, aceste căşti oferă o combinaţie excelentă între calitatea sunetului şi designul aparte.

Părţi pozitive

calitate audio bună
design atractiv
construcţie de calitate
husă pentru transport

Părţi negative

doapele sunt puţin cam rigide

Urmărește Go4IT.ro pe Google News