Microsoft ar putea lansa o tastatură pentru tabletele iPad de la Apple

03.08.2017
Microsoft ar putea lansa o tastatură pentru tabletele iPad de la Apple

Producătorii de hardware preferă de cele mai multe ori să păstreze accesoriile oficiale pe care le produc pentru produsele proprii, însă Microsoft ar putea să lanseze în curând o tastatură pentru tablete produse de Apple. Compania a menţionat într-o serie de documente scăpate pe internet o tastatură dedicată tabletelor iPad numită „iPad Touch Cover”, ceea ce sugerează că este posibil ca designul acesteia să fie similar cu cel al tastaturilor pentru tabletele Surface.

Documentele au fost disponibile încă din aprilie pe internet, însă abia acum a fost găsită intrarea despre tastatura de iPad. Acesata este dezvoltată sub numele intern „Model 1719” şi ar putea fi dedicată modelelor de iPad „obişnuite”, nu şi seriei iPad Pro. Întrucât iPad Pro beneficiază de un conector dedicat pentru accesorii, tabletele pentru acesta nu au nevoie să integreze un acumulator propriu, iar transferul de date se face prin conexiunea fizică.

iPad Touch Cover va integra însă un acumulator, lucru care sugerează că tastatura se va conecta la tabletă prin Bluetooth. Cel mai probabil, aceasta va integra şi o suprafaţă magnetică, pentru conectare asemeni protecţiilor de ecran „Smart Cover”, iar tastele nu vor fi ieşite prea mult în relief. Tastatura Touch Cover pentru tabletele Surface sunt realizate din alcantara, un material textil sintetic, iar tastele nu sunt decupate individual, ci doar puţin ieşite în relief. De asemenea, tastele nu au actuatoare fizice, ci se bazează pe presiune pentru a detecta apăsările. Nu în ultimul rând, tastaturile Touch Cover beneficiază de un touchpad, lucru pe care nu prea l-am întâlnit la accesoriile pentru iPad.

Nu este clar dacă această tastatură este în continuare în dezvoltare, însă având în vedere că Microsoft nu a anunţat-o oficial niciodată, este probabil imposibil să aflăm mai multe detalii despre aceasta. În cel mai bun caz, nu vom mai fi surprinşi de decizia Microsoft de a dezvolta accesorii pentru produsele rivale. În cel mai rău caz, această tastatură nu va fi niciodată lansată în magazine.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult