Microsoft renunţă la brăţara de fitness Band

04.10.2016
Microsoft renunţă la brăţara de fitness Band

Microsoft a confirmat că seria de dispozitive pentru fitness „Band” nu va primi o actualizare anul acesta sau în viitorul apropiat. Cele două brăţări inteligente dezvoltate de companie au ajuns pe piaţă în 2014 şi în 2015 şi s-au bucurat de un succes limitat, motivele principale fiind atât funcţionalitatea nu foarte avansată şi disponibilitatea scăzută în magazinele de specialitate.

Microsoft Band şi Band 2 au fost vândute în mod oficial doar în câteva ţări, prin intermediul lanţului de magazine retail ale companiei. Conform declaraţiilor oficiale, Microsoft a vândut toate unităţile Band 2 pe care le-a produs şi nu plănuieşte să realizeze stoc nou, sau să lanseze un produs nou din această serie. Cu toate acestea, utilizatorii de Band 2 nu vor fi afectaţi de această decizie.

Magazinele Microsoft Store şi canalele de relaţii cu clienţii vor oferi în continuare suport tehnic pentru cei care deţin deja o brăţară Band, iar platforma Health va continua să se dezvolte, în ciuda lipsei unui dispozitiv oficial pe piaţă. Microsoft va lucra alături de parteneri pentru a dezvolta noi aplicaţii şi noi dispozitive compatibile, atât pe sistemul de operare Windows, cât şi pe iOS şi Android.

Probabil că această decizie nu va afecta foarte mulţi utilizatori din România, întrucât Microsoft Band nu s-a vândut niciodată în mod oficial în magazinele locale de profil. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult