Miliardarii lumii îşi controlează gadgeturile de casă cu ajutorul unei soluţii româneşti

01.10.2008
Miliardarii lumii îşi controlează gadgeturile de casă cu ajutorul unei soluţii româneşti

Beo5, cu un cost estimativ de 560 $, este una dintre cele mai scumpe şi avansate telecomenzi din lume. Dar câţi dintre voi ştiaţi că la baza sa stă o soluţie software dezvoltată de compania românească IP Devel?

IP Devel, parte a companiei suedeze ENEA, a dezvoltat şi implementat soluţia multimedia embedded pentru Beo5 la cererea Bang& Olufsen care dorea să vină pe piaţă cu o telecomandă intuitivă care să încorporeze ecran LCD color şi touchscreen. Beo5 urma să înlocuiască versiunea precedentă a telecomenzii, lansată cu 10 ani în urmă.

Digital Home

Marea provocare a proiectului Beo5 a constat în alegerea hardware-ului adecvat şi a unei arhitecturi software configurabile, în funcţie de necesităţile consumatorului. Aceste două aspecte fac diferenţa între un produs oarecare şi unul pe care utilizatorii să îl iubească pentru totdeauna,” declară Bogdan Diaconescu, Senior Program Manager IP Devel.

Bang & Olufsen Beo5După un proces de cercetare, soluţia propusă de IP Devel a constat într-o aplicaţie embedded caracterizată de un set de cerinţe: o interfaţă flexibilă şi uşor adapatbilă. Această soluţie oferă posibilitatea fiecărui consumator nu numai în a adapta meniul telecomenzii după cum doreşte acesta, dar şi avantajul de a avea o telecomandă multifuncţională, capabilă să simuleze şi să substituie alte telecomenzi. Pentru a implementa această soluţie, IP Devel a conlucrat cu Bang & Olufsen studiind şi testând diferite tipuri de hardware.

Revoluţionara telecomandă poate fi personalizată pentru fiecare client în parte. În funcţie de nevoile fiecăruia, telecomanda poate oferi controlul întregului sistem de acasă, de la sistemul audio-video şi până la cel al luminii, draperiilor sau ferestrelor, aerului condiţionat sau sistemului de securitate. Telecomanda universală Beo5, fabricată de firma daneză de produse electronice de lux Bang & Olufsen, a ajuns la scurt timp după lansare în locuinţele unora dintre cei mai înstăriţi oameni ai planetei.

Numai în România, de la începutul anului şi până acum am vândut peste 150 de telecomenzi Beo5”, declară reprezentanţii Bang&Olufsen România. Românii posesori ai Beo5 se încadrează perfect în tiparul clientului B&O, având bun gust şi venituri superioare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News