Mio MiVia Run 350, un ceas cu GPS şi monitor de ritm cardiac integrat

31.07.2017
Mio MiVia Run 350, un ceas cu GPS şi monitor de ritm cardiac integrat

MiTAC Europe lansează Mio MiVia Run 350, un accesoriu de purtat luând forma unui ceas prevăzut cu monitor de ritm cardiac, receptor GPS şi conectivitate cu smartphone-ul prin aplicaţia MiVia.

Disponibil şi în România, MiVia Run 350 este protejat într-o carcasă etanşă care poate suporta o presiune de până la 3 atmosfere, corespunzătoare unei adâncimi de scufundare de 20 metri. Creat pentru activităţi sportive, ceasul ia rolul unui antrenor personal. După efectuarea primului antrenament de cel puţin 20 de minute, timp în care dispozitivul va colecta şi analiza date, Mio MiVia Run 350 va putea apoi să afişeze nivelul personal de fitness şi să creeze automat programe zilnice de training.

Dispozitivul include programe precum Estimarea VO2, Efectul Antrenamentului sau Consilierea de Recuperare, folosite pentru a propune antrenamente personalizate care să crească pragul consumului de oxigen atins în regim de efort maximal, corelat direct cu nivelul individual de anduranţă. În plus, aplicaţia de mobil permite concurarea cu alţi utilizatori, pentru o motivaţie suplimentară.

În timpul antrenamentelor, setate pe distanţă, timp, interval sau ritm, ecranul dispozitivului va indica zona cardiacă în care este efectuat efortul fizic:

  • Moderată (între 50% – 60% din limita superioară a ritmului cardiac propriu) – rămânerea în această zonă va conduce la reducerea nivelului colesterolului şi grăsimii corporale în timp. Zona este specifică mersului normal şi rapid
  • Ardere grăsime (60% – 70%) – zona este specifică antrenamentului de tip jogging, contribuie la consumarea unui număr mare de calorii şi ajută la arderea grăsimilor
  • Aerobică (70% – 80%) – odată ajunsă la acest nivel al ritmului cardiac, o persoană îşi creşte anduranţa şi starea de sănătate la nivelul întregului organism
  • Anaerobică (80% – 90%) – acest tip de efort privează muşchii de o parte din cantitatea uzuală de oxigen şi oferă cele mai rapide rezultate, deşi nu poate fi susţinut mai mult de o oră în cadrul unui singur antrenament
  • Efort Maxim (între 90% – 100% din limita superioară a ritmului cardiac) – zona este activată de alergarea la viteză maximă şi este specifică antrenamentelor pe intervale; nu poate fi susţinută mai mult de câteva minute odată

Începerea unui antrenament nu presupune efectuarea de setări suplimentare. Este de ajuns să începeţi să alergaţi uşor timp de cel puţin 30 de secunde pentru ca dispozitivul să treacă automat în modul alergare, activând sistemul GPS şi monitorul de ritm cardiac.

De asemenea, ceasul poate fi utilizat sub forma unui dispozitiv de monitorizare a activităţii zilnice: afişează paşii, distanţa acoperită şi caloriile arse, însă este şi un monitor al calităţii somnului, astfel încât utilizatorii să poată analiza tiparele de somn prin aplicaţia MiVia.

Utilizatorii pot să primească alerte ale apelurilor şi mesajelor de pe WhatsApp, Facebook Messenger, Skype şi Twitter. Această funcţie poate fi dezactivată în timpul antrenamentelor pentru a nu deveni un factor perturbator.

Specificaţii:        

  • Dimensiuni: 44,7 x 37,4 x 15,8 mm
  • Dimensiunea ecranului: 1,28 inci /32,5 mm
  • Senzor optic de ritm cardiac
  • Rezistenţă la apă: 3 atmosfere, ideal pentru înot
  • Timp încărcare: 2,5 ore
  • Greutate: 51,5 grame
  • Alerte prin vibraţie: da
  • Memorie: înregistrează 100 ore de date despre exerciţii
  • GPS: da
  • Conectivitate Bluetooth cu un consum redus de energie (BLE 4.0)
  • Analize avansate ale ritmului cardiac, de la Firstbeat

Durata bateriei este de până la 5 săptămâni în regim de utilizare a ceasului şi de până la 10 ore cu GPS-ul pornit şi exerciţii continue. Cu GPS, monitorizarea ritmului cardiac şi exerciţii continue, ceasul oferă autonomie de până la 8 ore.

Ceasul Mio MiVia Run 350 este disponibil în România la preţul recomandat de 899 Lei. Aplicaţia MiVia este disponibilă gratuit în Google Play şi App Store. 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult