Mobila de la IKEA va încărca în curând telefoane şi tablete

Mobila de la IKEA va încărca în curând telefoane şi tablete

IKEA a dezvăluit la Mobile World Congress o nouă colecţie de produse Home Smart, care va integra suprafeţe de încărcare wireless pentru dispozitivele mobile în mobilier. Noptierele, lămpile şi birourile din această gamă vor putea deveni astfel mai mult decât suprafeţe de depozitare sau corpuri de iluminare şi vor fi disponibile începând cu luna aprilie în toate magazinele IKEA din Europa şi America de Nord.

Produsele IKEA din gama Home Smart folosesc standardul Qi, oferind compatibilitate cu toate dispozitivele compatibile. Tabletele şi telefoanele care oferă aceste capabilităţi pot fi pur şi simplu aşezate pe mobilier, iar acumulatorii vor începe să se încarce. IKEA doreşte astfel să elibereze spaţiile de locuit ale clienţilor săi de multitudinea de cabluri necesare pentru încărcarea dispozitivelor mobile, într-un mod care să nu modifice aspectul camerelor.

Astfel de produse de mobilier vor fi utile atât acasă pentru a încărca smartphone-urile şi tabletele peste noapte, cât şi la birou, unde cea mai mare parte a acumulatorului se descarcă de obicei. Pe suprafeţele meselor sau corpurilor de iluminat vor fi marcate anumite zone cu simbolul „+”. Aceea este zona în care suprafaţa de alimentare Qi oferă energie electrică. Alternativ, compania oferă spre vânzare şi suprafeţe Qi individuale, care pot fi aşezate pe mobilierul deja existent.

Home Smart este de asemenea o iniţiativă cu scop ecologic. Una dintre priorităţile designerilor IKEA a fost să realizeze mobilă cu capabilităţi de încărcare wireless, uşor de asamblat şi de modificat, dar care să poată fi reciclată. Conform declaraţiilor oficiale ale reprezentanţilor companiei, componentele mobilei inteligente sunt uşor de dezmembrat şi reciclat, iar din punct de vedere al consumului de energie, sunt necesare mai puţine încărcătoare individuale pentru încărcarea multiplelor dispozitive.

Având în vedere că smartphone-urile de top oferă de câţiva ani buni capabilităţi de încărcare wireless, iar acum unul dintre cei mai mari producători de mobilă includ astfel de tehnologii în produsele lor, este posibil ca în câţiva ani să uităm complet de vechile încărcătoare cu fir.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult