Moov, un accesoriu pentru sport care promite să fie într-adevăr „inteligent”

28.02.2014
Moov, un accesoriu pentru sport care promite să fie într-adevăr

Dacă sunteţi amatori de mişcare, dar aplicaţiile sau accesoriile pentru monitorizarea activităţilor de acest fel nu v-au satisfăcut până acum, Moov promite să fie cu totul altceva. Proiectat de un fost inginer Apple, Moov va oferi nu doar un senzor mult mai bun şi utilizări mai variate, dar va implementa şi o monitorizare care este chiar demnă de particula „Smart”.

Fost inginer software în cadrul companiilor Apple şi Microsoft, Nikola Hu a pus bazele companiei Moov  împreună cu co-fondatorii Meng Li şi Tony Yuan. Produsul pe care aceştia intenţionează să-l dezvolte este un accesoriu pentru activităţi sportive care îşi propune să ofere mai mult decât produsele prezente în acest moment pe piaţă.

Din punct de vedere hardware, Moov este un disc de mici dimensiuni care ascunde un giroscop avansat cu nouă axe şi un software menit să traducă datele înregistrate de acesta în reproduceri detaliate ale poziţiei, direcţiei şi vitezei corpului utilizatorului. Moov este rezistent la şocuri şi are o carcasă ermetică, dimensiunile reduse făcându-l apt să fie amplasat pe braţe, picioare, încheieturi sau orice alte părţi ale corpului uman care sunt relevante pentru activitatea sportivă dorită.

Asemănător cu Misfit Shine, un produs deja lansat, Moov plusează cu un asistent software care promite să fie mult mai inteligent.  Cu ajutorul unor sportivi profesionişti, ale căror activităţi au fost înregistrare în detaliu, creatorii Moov au pus la punct un asistent inteligent capabil nu doar să înregistreze activitatea şi să ofere sfaturi generice, dar să analizeze şi mişcările efective ale utilizatorilor şi să ofere sfaturi  pentru mărirea ritmului de lucru sau corectarea mişcărilor de execuţie. Creatorii afirmă că software-ul Moov devine astfel un antrenor digital la fel de eficient ca unul real, compania oferind chiar şi asistenţă vocală pentru încurajări sau critici.

Mai mulţi senzori Moov pot fi cuplaţi la acelaşi terminal mobil, utilizatorul putând astfel înregistra date complexe care pot crea o imagine fidelă a mişcărilor sale în spaţiu. Urmând să fie compatibil pentru început doar cu platforma iOS (iPhone 4S sau superior), Moov va fi lansat în vara acestui an la un preţ de 60 de dolari, compania deschizând de altfel şi o campanie crowdfunding pe cont propriu. La lansare,  Moov va oferi suport software pentru cinci sporturi, mai precis ciclism, înot, alergare, box şi ridicare de greutăţi, dar va îmbogăţi constant aplicaţia cu noi profiluri de utilizare.

Tags: