Nokia Treasure Tag, o etichetă electronică Bluetooth care vine în ajutorul uitucilor

19.02.2014
Nokia Treasure Tag, o etichetă electronică Bluetooth care vine în ajutorul uitucilor

Nokia nu a mai aşteptat Mobile World Congress şi a anunţat astăzi lansarea accesoriului inteligent Treasure Tag, un produs a cărui existenţă a fost zvonită de câteva luni bune. O etichetă electronică de mici dimensiuni cu conectivitate Bluetooth 4.0 LE şi NFC, Treasure Tag va veni în ajutorul uitucilor şi le va oferi o mână de ajutor în cazul în care aceştia au lăsat în urmă un obiect important.

Nokia Treasure Tag: o etichetă electronică pentru obiectele personale

Având dimensiuni de 30 x 30 x 10 mm şi o greutate de 13 grame, Nokia Treasure Tag este un accesoriu de mici dimensiuni care se va sincroniza cu terminalele din gama Lumia cu ajutorul conexiunii NFC şi va păstra legătura cu acestea prin intermediul unei conexiuni Bluetooth cu consum energetic redus. Având un mic şnur, Treasure Tag va putea fi ataşat de obiecte importante de dimensiuni mai mari precum un breloc, un rucsac, o servietă sau un portofel şi va avertiza sonor utilizatorul în cazul în care acesta îşi va uita bunurile personale în urmă şi va ieşi din raza de acţiune a conexiunii Bluetooth.

Aplicatia Nokia Treasure Tag

Cu ajutorul unei aplicaţii, utilizatorul va folosi un număr de maxim patru astfel de taguri, dar le va putea păstra dezactivate şi pe cele de care nu are nevoie în acel moment. În cazul în care avertizarea sonoră nu este suficient, aplicaţia Treasure Tag va înregistra coordonatele geografice ale ultimului loc în care telefonul a avut legătura cu eticheta electronică. Nokia Treasure Tag foloseşte baterii plate de tip CR care pot fi înlocuite de către utilizator, acestea urmând să ofere o autonomie care poate ajunge şi la jumătate de an.

Nokia Treasure Tag va fi disponibilă în clasicele culori Lumia

Etichetele electronice Treasure Tag vor ajunge pe piaţă în cursul lunii aprilie la un preţ de 30 de dolari. Preţul ar putea părea puţin cam mare, însă dacă ţinem cont că Treasure Tag este destinat protejării unor obiecte personale care pot fi de 10 sau 20 de ori mai scumpe, acesta s-ar putea dovedi o investiţie utilă.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News