Nomad Base Station: încărcătorul wireless pentru iPhone pe care Apple n-a fost în stare să îl construiască

05.11.2018
Nomad Base Station: încărcătorul wireless pentru iPhone pe care Apple n-a fost în stare să îl construiască

Apple a anunţat încărcătorul wireless AirPower cu mai mult de un an în urmă, însă momentan nu a mai vorbit în public despre acesta şi a început chiar să îl elimine de pe site-ul său. Se pare însă că Nomad, o companie specializată în astfel de accesorii pentru telefoane, a realizat o alternativă foarte similară, care permite încărcarea wireless a mai multor dispozitive simultan numită Base Station.

Nomad Base Station Apple Watch Edition este un încărcător wireless bazat pe un design mai vechi de la Nomad, care permitea încărcarea wireless a două dispozitive simultan. Această funcţionalitate încă există şi pe noul Base Station, însă acum integrează şi un nou conector magnetic pentru încărcarea unui Apple Watch. Asemeni încărcătorului AirPower (care încă nu există), soluţia Nomad poate încărca dispozitivele indiferent de poziţionarea lor, atât timp cât acestea sunt pe suprafaţa sa.

Preţul unui Nomad Base Station este de 120 de dolari americani, cu 20 de dolari mai mult decât varianta fără încărcător pentru Apple Wtch. Producătorul de accesorii speră probabil ca Apple să lanseze şi mult aşteptatele căşti AirPods care să beneficieze de cutie de încărcare compatibilă cu standardul Qi, întrucât nu sunt atât de mulţi utilizatori care au două telefoane cu încărcare wireless la îndemână.

De fapt încărcarea simultană a unui iPhone, a căştilor AirPods şi a unui Apple Watch a fost motivul principal pentru care Apple a prezentat AirPower, promiţând un viitor wireless care încă nu este posibil 100% în ecosistemul său. Partea cea mai bună este însă faptul că Nomad Base Station este un accesoriu oficial, cu certificare MFi (Made for iPhone) de la Apple, iar încărcătorul pentru Apple Watch este integrat, fără a fi nevoie de a poziţiona încărcătorul original în carcasa Base Station.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult