Noua dronă DJI, Phantom 4, este semi-autonomă: poate ocoli singură obstacole şi urmări obiecte [VIDEO]

02.03.2016
DJI, compania care produce cele mai populare drone pentru consumatori din lume, a lansat un nou model, Phantom 4. Drona are un design îmbunătăţit, este mai rapidă şi dispune de caracteristici care o fac semi-autonomă. 
 
 
DJI Phantom 4 poate ocoli singură obstacolele care îi apar în cale, datorită noului Obstacle Sensing System. Acesta foloseşte două camere video poziţionate în faţa dronei şi senzori care îi permit să detecteze obiecte şi să estimeze distanţa până la ele. Astfel, Phantom 4 va ocoli onstacolele, iar apoi va reveni la traiectoria iniţială. 
 
Noul model poate atinge, în modul sport, o viteză maximă de aproximativ 72 Km/h şi are o autonomie a bateriei, în zbor, de 28 de minute. 
 
 
Phantom 4 dispune şi de autopilot, caracteristică care a lipsit de pe modelele anterioare. Utilizatorul poate alege un obiect pe care drona să îl urmărească, păstrându-l tot timpul în câmpul vizual al camerei principale. Poate fi vorba de un om, un animal, un automobil sau o bicicletă.   
 
DJI Phantom 4 poate fi pre-comandată la preţul de 1.400 de dolari. 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult