O brăţară Fitbit a explodat la mâna unei utilizatoare

26.04.2017
O brăţară Fitbit a explodat la mâna unei utilizatoare

Situaţia dezastruoasă a acumulatorilor din Galaxy Note7 a adus în atenţia publicului riscul exploziei tuturor dispozitivelor electronice portabile. Acest tip de situaţii nu erau tocmai noi, însă niciodată nu au fost înregistrate atât de multe cazuri legate de un singur produs. Desigur, nu doar smartphone-urile sunt expuse acestui risc, ci orice tip de gadget cu acumulatori bazaţi pe litiu, un exemplu foarte elecvent fiind un caz în care o brăţară Firbit a explodat la mâna unui utilizator.,

Dina Mitchell din Statele Unite ale Americii s-a ales cu arsuri de gradul doi pe mână şi cu o sperietură pe cinste. Aceasta purta la mână o brăţară de fitness Fitbit Flex 2, care a explodat spontan fără un motiv aparent. La spital, doctorii au constatat arsurile, dar au găsit şi câteva bucăţi de plastic care s-au înfipt în piele în urma exploziei.

Conform Fitbit, linia de produse Flex 2 nu a înregistrat şi alte probleme de acest gen, iar utilizatorii acestora nu ar trebui să înceteze utilizarea brăţărilor în urma acestui incident. Compania a luat legătura cu doamna Mitchell şi a pornit o investigaţie în urma căreia să găsească motivul din spatele exploziei. Fiind vorba despre un dispozitiv mobil „flexibil”, este posibil ca acumulatorul să fi fost uzat în timp, într-o situaţie similară cu cea a bateriilor din Galaxy Note7.

Este prima dată când un produs realizat de Fitbit explodează din cauza acumulatorilor, putând fi vorba doar despre o unitate cu defect din fabrică şi nu obligatoriu cu o linie de produse periculoase, ca în cazul lui Note7.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult