Oglinda “magică” schimbă imprimeul şi culoarea hainelor, pe loc

02.09.2008
Oglinda “magică” schimbă imprimeul şi culoarea hainelor, pe loc

Cercetătorii de la Fraunhofer sau mai bine spus indivizii “malefici” care ne-au ispitit şi ne-au atras de partea întunecată a software-ului (pirateria) prin inventarea fişierelor MP3, sunt prezenţi în halele târgului IFA 2008. De data aceasta, ne uimesc cu ceva mult mai palpabil, o oglindă cu proprietăţi magice ca în “Albă ca Zăpada”.

Magazinele de îmbrăcăminte sunt prea puţin preocupate să afle ce se întâmplă la evenimentele IT&C, pentru că dacă ar şti ce pot face cu o astfel de oglindă cu siguranţă ar lua-o la goană mai ceva ca la maraton către expoziţia de la Berlin.

Iată de ce: oglinda “magică”, practic un display de mari dimensiuni cuplat la un calculator cu un soft special şi o cameră video, este capabilă să detecteze obiectele în timp real, să le schimbe culoarea şi chiar imprimeul. Efectul este cât se poate de realist, iar cei care au avut ocazia să testeze oglinda au rămas impresionaţi.

Aşadar, în viitor, zilele de shopping în mall vor fi mult mai scurte, în special pentru reprezentantele sexului frumos care nu vor mai fi nevoite să schimbe şapte tricouri şi cincizeci de lenjerii. Dar ele nu doresc una ca asta, nu-i aşa?

Urmărește Go4IT.ro pe Google News