Oppo Watch 2 – imagini și specificații înainte de lansarea oficială

26.07.2021
Oppo Watch 2 -  imagini și specificații înainte de lansarea oficială

Oppo Watch 2 este primul smartphone cu WearOS al producătorului chinez, așteptat cu un design nou și funcții interesante.

Dezvăluit de celebrul leaker Evan Blass, Oppo Watch 2 apare un cu un design pătrățos nu foarte diferit de cel folosit cu modelul anterior. Noul smartwatch dispune de două butoane fizice pe latura dreaptă a cadranului și va fi livrat în cel puți trei versiuni de culoare – roșu, albastru și negru – diferențiate atât prin culoarea curelei de prindere, dar și nuanța cadranului din aluminiu.

Potrivit imaginilor de prezentare aparent extrase dintr-un clip promoțional oficial, Oppo Watch 2 va permite inclusiv răspunderea la apelurile de voce. Cel puțin în țara natală, dispozitivul vine cu suport eSIM, putând funcționa complet independent de smartphone-ul principal. Teoretic, apelurile de voce pot fi preluate și de pe smartphone folosind conexiunea bluetooth, însă această dotare rămâne să fie confirmată mai târziu.

Oppo Watch 2

O altă imagine de prezentare ilustrează Oppo Watch 2 în rolul navigator GPS, sugerând că acesta vine echipat cu receptor GPS integrat, la fel ca modelul anterior.

Sub „capotă”, Oppo Watch 2 vine motorizat de chipsetul Qualcomm Snapdragon Wear 4100 Plus, cuplat cu coprocesorul Ambiq Apollo 4s. Prezent ca un chip separat pe placa electronică, acesta conferă un mod adițional de funționare low-power, suportat împreună cu sistemul de operare. Memoria internă ar urma să fie dublată la 16GB, față de 8GB la modelul actual.

Oppo Watch 2

Ajungând din nou la subiectul WearOS, rămâne de văzut dacă acesta va fi sau nu folosit, platforma Google nefiind chiar atât de importantă pentru piața din China. Indiferent de OS-ul folosit, ne putem aștepta la numeroase îmbunătățiri pe partea de funcționalitate, cum ar fi o nouă interfață și selecție de aplicații exclusive. Printre funcțiile oferite se va număra cea de telecomandă infraroșu, funcție anti-stress și un mod de relaxare implementat cu ajutorul unei aplicații dedicate.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult