Pixel Watch 2 schimbă soluția Exynos cu un chipset Snapdragon, țintind mai multă autonomie a bateriei

31.05.2023
Pixel Watch 2 schimbă soluția Exynos cu un chipset Snapdragon, țintind mai multă autonomie a bateriei

Construit în jurul soluției Exynos 9110, un chipset dezvoltat acum aproape 5 ani folosind un proces de fabricație pe 10 nm, Pixel Watch nu prea s-a ridicat la nivelul designului conceput Google, designul suplu și elegant nefiind chiar atât de bine susținut la partea de performanță și eficiență. Pixel Watch 2 vine să rezolve multe din neajunsurile primei generații Pixel Watch, folosind un chipset Snapdragon care dublează atât nivelul de performanță dar și eficiența consumului de energie.

Oricât de frumos ar arăta la mână, prima generație Pixel Watch dezamăgește prin autonomia dezamăgitoare a bateriei, încercările Google de a rezolva această problemă prin optimizări la nivel de firmware concluzionând cu introducerea unor bug-uri software care doar au adăugat la frustrarea utilizatorilor.

Potrivit zvonurilor citate de publicația 9To5Google, Pixel Watch 2 va veni cu Snapdragon W5 Gen 1, un chipset Qualcomm de generație mai recentă, cu arhitectură internă complet diferită și un proces de fabricație pe 4nm, mult mai eficient. Acesta dispune de patru nuclee Cortex-A53 la 1.7GHz și un coprocesor Cortex-M55, responsabil cu gestionarea sarcinilor de fundal în condițiile unui consum de energie cât mai redus. Partea de GPU este asigurată de un nucleu Adreno A702, cu frecvență de 1GHz.

Interesant este că rivalul Galaxy Watch 6 este așteptat cu chipsetul Exynos W980, o soluție despre care zvonurile spun că ar reprezenta doar o îmbunătățire minoră față de soluția Exynos W920 folosită anul trecut. Astfel, Pixel Watch 2 are șanse să depășească Galaxy Watch 6 în termeni de performanță. Totuși, în practică situația ar putea fi ceva mai nuanțată, funcționalitatea dispozitivelor smartwatch fiind decisă în primul rând de calitatea pachetului software (ex. Wear OS 4) și nu performanțele absolute, care oricum nu pot fi foarte mari pe un gadget menit a fi purtat la mână.

Cât despre dotările Pixel Watch 2, noul model este așteptat cu același repertoriu de senzori pentru monitorizarea stării de sănătate ca și modelul Fitbit Sense 2: accelerometru, baromentru, compas, funcție EKG, receptor GPS, giroscop electronic, funcție de monitorizare a pulsului, citirea temperaturii corporale, monitorizarea somnului, citirea concentrației de oxigen (SpO2), monitorizarea stresului, etc.

Google ar putea dezvălui Pixel Watch 2 împreună cu noua serie Pixel 8, în a doua jumătate a acestui an.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult