Plantronics Elara 60: dispozitivul care îţi transformă smartphone-ul într-un telefon fix inteligent

27.09.2018
Plantronics Elara 60: dispozitivul care îţi transformă smartphone-ul într-un telefon fix inteligent

Telefoanele fixe nu au dispărut încă, însă nu vor mai avea o viaţă foarte lungă. Plantronics se pregăteşte însă de eliminarea acestor dispozitive învechite, lansând Elara, o nouă categorie de produse, care doreşte să adapteze experienţa de utilizare a unui telefon fix la cea de birou. Practic, noul Elara 60 poate să ofere o experienţă de lucru mai confortabilă celor care vorbesc mult la telefon de la birou, implementând şi funcţii moderne într-un pachet care foloseşte un design destul de „clasic”.

Elara 60 este un sistem complet, care vine echipat cu o pereche de căşti cu fir, o staţie cu butoane şi display LCD color şi un încărcător wireless pentru telefoanele de ultimă generaţie. Conexiunea între telefon şi Elara 60 se face folosind Bluetooth, iar Elara poate afişa pe ecranul său informaţii despre telefon precum statusul bateriei sau contactul apelat. Poţi forma numere pentru apelare direct de pe tastatura fizică a noului dispozitiv Plantronics, iar acesta asigură şi conectivitate cu un PC.

Galerie foto

Această funcţionalitate este dedicată în special companiilor care folosesc software-ul Microsoft Teams, putând astfel creşte productivitatea şi cooperarea dintre angajaţi. Sistemul Elara 60 este compatibil atât cu dispozitive iOS, cât şi cu cele bazate pe Android, fiind astfel o soluţie universală pentru orice tip de birou.

„Crearea de experienţe mobile a reprezentat o parte a ADN-ului Plantronics încă din prima zi a companiei iar Elara este dispozitivul cu care păşim pe un teren nou unde aducem telefonul mobil la nivelul de motor adevărat de colaborare pentru angajaţi şi clienţi”, a declarat Joe Burton, preşedinte şi CEO, Plantronics. „Datorită relaţiei noastre apropiate cu Microsoft, am decis să folosim puterea colaborării suitei Microsoft Teams ca experienţă nativă în Plantronics Elara.”

Microsoft Teams este un software relativ nou, însă este foarte uşor de implementat pentru companiile care foloseau deja suita Office 365 şi alte servicii Microsoft. Faptul că Elara 60 este singurul dispozitiv de acest fel de pe piaţă, va oferi cu siguranţă un avantaj pe această nouă piaţă celor de la Plantronics.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult