PompAdapter, dispozitivul care promite să reducă la jumătate timpul de încărcare a bateriei telefonului mobil

14.04.2016

Luând forma unui stick USB, PompAdapter se conectează înaintea cablului folosit pentru alimentarea telefonului mobil şi apoi la orice port USB disponibil, rolul său fiind de a optimiza încărcarea dispozitivului şi deconecta apoi sursa de energie pentru a proteja acumulatorul împotriva uzurii premature.

Potrivit companiei producătoare, există situaţii când interfaţa pentru alimentare folosită nu se potriveşte modului optim de încărcare suportat de dispozitivul conectat. Spre exemplu, folosirea unui telefon Samsung cu un adaptor AC altul decât cel original poate avea drept rezultat un timp de încărcare mai mare decât ar trebui. Conectat înaintea cablului de alimentare, PompAdapter are rolul de a detecta modul optim de încărcare şi livra telefonului mobil curentul maxim suportat. În funcţie de particularităţile sursei de alimentare folosită, timpul de încărcare poate fi îmbunătăţit cu până la 200%, activând funcţionalitatea Quick Charge chiar şi atunci când folosim un adaptor AC neoriginal, sau portul USB al unui laptop.

Prevăzut cu funcţie de monitorizare, PompAdapter poate întrerupe alimentare odată ce încărcarea acumulatorului este completă, evitând situaţiile în care păstrarea telefonului mobil sau a tabletei conectată la adaptorul AC timp îndelungat ar putea scurta durata de viaţă a bateriei.

Finanţat integral printr-o campanie Indiegogo, dispozitivul PompAdapter poate fi comandat deja la preţul de 19.99 dolari, primele comenzi urmând să fie livrate începând cu luna august 2016.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult