Poți realiza acum apeluri video direct de pe Apple Watch. VIDEO

02.05.2022

Primele smartwatch-uri, precum Galaxy Gear de la Samsung, veneau echipate chiar și cu o cameră foto, dar această componentă a fost rapid eliminată de pe aceste dispozitive. Se pare însă că există o oarecare cerere pentru astfel de accesorii, întrucât în 2021 a fost lansat Wristcam, o brățară pentru Apple Watch care putea realiza fotografii și înregistrări video. Acum însă, Wristcam devine și mai util, permițând realizarea de apeluri video direct de pe ceas.

Wristcam este o brățară echipată cu două camere, una pentru autoportrete, de 2 megapixeli, și una pentru fotografii și filmări în direcția opusă, de 8 megapixeli. Acestea puteau fi folosite până în prezent alături de aplicația Wristcam pentru realizarea de fotografii și înregistrări, care puteau fi apoi trimise pe rețele de socializare. Avantajul era însă că puteai realiza o fotografie rapid, fără să mai scoți telefonul din buzunar, sau fără să îl mai ții după tine dacă ieși la o alergare, de exemplu.

Camera Wristcam permite acum apeluri video pe Apple Watch

Acum, aplicația Wristcam permite și apeluri video de pe ceas, putând oferi atât comunicare video și audio de pe ceas pe ceas, cât și de pe ceas pe iPhone și invers. Există o aplicație Wristcam iPhone dedicată pentru acest scop.

În clipul de prezentare sunt descrise diverse cazuri de utilizare, precum apeluri video în timpul unei sesiuni de alergare, pe mare la surf, pe terenul de baschet, sau în drumeții. Probabil că ideea din spatele acestei funcții este utilizarea ei atunci când nu ai telefonul la tine, dar deții și un model Apple Watch cu conectivitate 4G, care permite acces la internet fără un smartphone.

wristcam

Din păcate, camera de pe Wristcam nu poate fi folosită cu FaceTime, serviciul de apeluri video integrat în iOS și watchOS. În timp ce Apple Watch poate primi apeluri prin FaceTime, acestea sunt doar te tipul audio. Camera de pe Wristcam nu este însă recunoscută de serviciul de la Apple.

Aceasta pare să fie o soluție scumpă și complicată pentru această problemă. La 300 de dolari americani pentru brățara cu camere foto, aproape cât un Apple Watch nou, cât și necesitatea de a folosi aplicația dedicată pentru apeluri cu alți utilizatori, acest accesoriu pare să fie unul de nișă, iar funcția de apeluri video ar putea fi cel mult o curiozitate printre puținii clienți Wristcam.

sursa: Slashgear

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult