Project Glass – ochelarii minune de la Google

05.04.2012
Project Glass - ochelarii minune de la Google

Project Glass este denumirea ochelarilor cu realitate augmentată de la Google. Gigantul din Silicon Valley lucrează la un dispozitiv care să te ajute să interacţionezi mai bine cu lumea din jurul tău. Plecând de la premisa că „tehnologia trebuie să lucreze pentru tine, să fie acolo când ai nevoie de ea şi să se dea la o parte când nu mai ai nevoie”, o echipă de trei oameni a prezentat Project Glass. O ramă de ochelari are ataşat un dipozitiv pe latura din dreapta. Acesta include o cameră foto şi un proiector de imagini.

Google Project Glass - ochelari cu realitate augmentată

Din pozele iniţiale, am crede că proiecţia imaginii se face direct pe suprafaţa ochiului. Se pare că o soluţie mai realistă ar fi proiectarea pe o lentilă obişnuită sau pe o lentilă de contact. Dispozitivul menţionat mai sus ar putea fi chiar montat pe orice pereche de ochelari. Clipul de mai jos ne oferă idee asupra potenţialului unor ochelari cu realitate augmentată, din perspectiva Google.

Pentru a putea funcţiona aşa cum vedem mai sus, ochelarii Project Glass au nevoie de mai multe componente. Alături de camera şi proiectorul menţionate, ar mai fi necesar un modul 3G pentru acces la Internet de oriunde. Ar fi de asemenea necesară o ieşire audio. Toate acestea ocupă spaţiu şi conceptul din imaginile de mai sus nu oferă suficient. Mai mult, Project Glass este încă un concept din toate punctele de vedere. Nu se poate vorbi acum de un prototip funcţional. Totuşi, cu Google în spate, Project Glass ar putea deveni realitate peste câţiva ani.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News