Project Morpheus adoptă un nume oficial: PlayStation VR

16.09.2015
Project Morpheus adoptă un nume oficial: PlayStation VR

În cadrul conferinţei care precedă Tokyo Games Show 2015, Sony a ales să facă un anunţ important despre viitorul headset pentru realitate virtuală cunoscut până în prezent drept Project Morpheus. Acesta renunţă la numele de cod şi primeşte un nume oficial destul de „steril”, dar care se va alinia la restul de produse din familia PlayStation: PlayStation VR.

Deşi nu au fost dezvăluite alte detalii noi despre PlayStation VR, este important de remarcat faptul că Sony nu va intra în concurenţă cu Oculus Rift sau HTC Vive, întrucât va fi compatibil doar cu sisteme PlayStation 4, nu şi cu PC-uri. Compania pare să fie interesată de a aduce pe piaţă acest headset alături de o selecţie software vastă, care să justifice achiziţia clienţilor. Din păcate, nu au fost prezentate titluri noi, însă compania a ţinut să menţioneze că are parteneriate cu mai mulţi dezvoltatori software terţi care vor avea pregătite experienţe VR pentru prima jumătate a lui 2016.

Nu cunoaştem încă data de lansare finală sau un preţ pentru PlayStation VR. Se pare că primăvara anului viitor va marca momentul în care toţi producătorii importanţi de headset-uri pentru realitate virtuală au decis să îşi aducă produsele pe piaţă, atât Oculus Rift, cât şi HTC Vive fiind programate pentru lansare în aceeaşi perioadă. Chiar dacă iniţial planul pentru lansarea lui HTC Vive trebuia să aibă loc lunile care au rămas din 2016, acesta va ajunge doar la dezvoltatori şi anumiţi membri ai comunităţii Steam, urmând să apară în magazine abia în 2016.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult